Депутати Подільської ради виступають російською і називають державну мову жлобською

  • 5 черв. 2018 12:33
  • 8684
    • Новина Депутати Подільської ради виступають російською і називають державну мову жлобською Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні вранці, 5 червня, водночас із засіданням міської ради, проходило засідання 21-ї сесії Подільської районої у м. Кропивницькому ради. На засіданні зареєструвались 25 народних обранців.
     
    Перед депутатським корпусом виступила депутатка від ВО "Свобода" Олена Яцун, яка зачитала звернення від групи депутатів до Верховної Ради щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень.
     
     
     
    Після зачитання до неї звернувся із уточненнями депутат від Оппоблоку Олександр Пустовий, який заявив про те, що юридично невірно називати державу Росію Московією і хто такі депутати Подільської ради, щоби вирішувати такі глобальні питання. До речі, Олександр Пустовий виступав російською мовою. Олена Яцун відповіла, що депутати районної у місті ради є представниками громади і мають право вимагати справедливості для своїх  виборців.
     
     
    Присутня на сесії депутатка Фортечної районної у м. Кропивницькому ради Олена Скочко з місця зауважила депутату від Оппоблоку про те, що він має виступати державною мовою, а не мовою окупанта. На що деякі народні обранці почали обурюватися: "Рускій язик понімаєт каждий!" Олена Скочко справедливо зауважила, що депутати і чиновники у державних органах мають виступати лише українською. На що депутат від Батьківщини Андрій Сілівейстров висловився: "Єто жлобській язик, все разговривают одно слово так, одно так". Та все ж у подальшому Олександр Пустовий перейшов на українську.
     
     
    У підсумку депутатський запит не підтримали:
    за - 14
    проти - 1
    утримались - 9 
     
    Олена Скочко
     
    Нагадаємо: Націоналісти з Кропивниччини взяли участь у антиолігархічному марші (ВІДЕО, ФОТО)