За порушення правил повітряних польотів для громадян передбачено покарання

  • 18 січ. 2018 18:07
  • 1048
    • Новина За порушення правил повітряних польотів для громадян передбачено покарання Ранкове місто. Кропивницький
    СБУ наголошує на дотриманні правил повітряних польотів. Про це повідомляє Управління СБ України в Кіровоградській області.
     
    Служба безпеки України фіксує використання повітряних суден та безпілотних літальних апаратів для проведення господарської діяльності, розваг тощо поблизу територій військових частин, аеродромів, аеропортів, транспортних, промислових та інших об’єктів критичної інфраструктури.
     
    Так, наприкінці 2017 року за матеріалами регіонального Управління СБУ засуджено мешканця Полтавщини, який здійснив несанкціоноване пілотування та приземлення на запасну смугу аеродрому однієї з військових частин Кіровоградської області. Суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 281 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
     
    Повітряним кодексом України в окремих частинах повітряного простору встановлена заборона або обмеження використання повітряних суден. Інформація про заборонені та небезпечні зони, а також зони з особливим режимом використання повітряного простору публікується у збірниках аеронавігаційної інформації за Світовою геодезичною системою (WGS-84). У разі порушення правил використання повітряного простору в заборонених зонах літальні апарати можуть бути знищені без попередження.
     
    Служба безпеки України наголошує, що порушення правил повітряних польотів та використання повітряного простору може створити небезпеку для життя людей, загрозу безпеці повітряних польотів, перешкоди і порушення у функціонуванні важливих об’єктів промисловості та критичної інфраструктури. Статтями 281 та 282 Кримінального кодексу України передбачено покарання за дії у повітряному просторі, що створили загрозу або завдали великої матеріальної шкоди. Крім цього, фіксування таких правопорушень може свідчити про підготовку та скоєння диверсій або терактів, відповідальність за які передбачена ст. 113 та 258 Кримінального кодексу України.
     
    У разі отримання інформації про протиправне використання повітряних суден та безпілотних літальних апаратів телефонуйте до Управління СБУ в Кіровоградській області за номером: (0522) 36-13-06 або на адресу офіційної електронної скриньки Управління–usbu_kvg@ssu.gov.ua.
    Інформація, що надійде до Служби безпеки України, обов’язково буде перевірена.
     
    Нагадаємо: Скільки на Кіровоградщині законно працює іноземців?