До Кропивницького завітали студенти з Індонезії та Туреччини (ФОТО,ВІДЕО)

  • 18 січ. 2018 13:10
  • 3819
    • Новина До Кропивницького завітали студенти з Індонезії та Туреччини (ФОТО,ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У рамках міжнародної програми стажування AIESEC до Кропивницького прибули троє іноземних студентів. У нашому місті Бірзуна Кардін та Міслігаріра Шаумі з Індонезії та Ґокберк Бордоґаноґлу з Туреччини познайомляться з українською культурою та передаватимуть свої знання учням на базі гімназії імені Тараса Шевченка.
     
     
    За умовами стажування, протягом 1,5 місяця студенти будуть відвідувати уроки у школі. Під час них розповідатимуть дітям про культуру своїх країн. У свою чергу діти підготували цікаву програму для гостей. Спілкування відбуватиметься англійською мовою. Проживатимуть стажери у родинах кропивничан-членів International Academy (Міжнародної Академії). Серед них і родина керівника гуртка "Журналістика" гімназії Шевченка Ольги Івашури.
     
    - Коли нам з чоловіком запропонували прийняти у себе індонезійця Берзуну, ми не вагалися жодної хвилини. Це неймовірно цікавий досвід для нашої родини. Ці студенти майже нічого не знають про Україну, тож ми із задоволенням розповідаємо їм. У свою чергу Берзуна навчає нас своєї мови, - поділилася Ольга Івашура.
     
    За словами координатора програми у Кропивницькому Аліни Маркіної, такий міжкультурний обмін у Кропивницькому відбувається вперше.
     
     
    - У Кропивницькому донедавна не було місцевої організації AIESEC. На жаль, наше місто ще не зовсім готове приймати гостей з інших країн. Але у нас проводилися мовні клуби, і минулого понеділка мені та ще двом моїм колегам вдалося відкрити International Academy. Студентів з інших країн ми зустрічаємо вперше. Оскільки вони живуть у родинах, за правилами AIESEC від нас мали би теж поїхати студенти у їхні сім'ї. У майбутньому ми плануємо здійснювати саме такі обміни, - розповіла Аліна Маркіна.
     
    Під час знайомства зі школою студенти розповіли дітям про свої країни та традиції. Приємною несподіванкою для гостей стали театралізовані вистави від наймолодших учнів англійською мовою.
     
     
    - Я ніколи не була за кордоном. Україну обрала, тому що чула, що це дуже гарна і гостинна країна. До того ж в університеті я вивчаю міжнародні відносини. Тому мені дуже цікаво поспілкуватися з українцями і заразом підтягнути свою англійську та допомогти у цьому дітям, - прокоментувала студентка Міслігаріра Шаумі з Індонезії.
     
    Крім стажування у школі на іноземних гостей чекають екскурсії містом, участь у культурних заходах та спілкування з волонтерами.
     
     
    Наталка Нічишина
     
     
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому пройшов концерт "З Україною в серці"