Кропивницькі націоналісти відзначили день народження Бандери смолоскипною ходою (ФОТО, ВІДЕО)

  • 1 січ. 2018 22:50
  • 1839
  •  
    Сьогоді, 1 січня, кропивницькі сокільці та місцеві члени партії ВО "Свобода" та її прихильники пройшли центральними вулицями Кропивницького зі смолоскипами, відзначаючи таким чином день народження Провідника нації Степана Бандери. До акції приєднались "Правий сектор" і ГО "Бойове братство".
     
     
    Попереду колони йшов Геннадій Маламен, голова обласної організації ВГО "Сокіл", депутат від ВО "Свобода" Міської ради м. Кропивницький, який заряджав учасників ходи гаслами: "Де сила, там воля!",  "Наша земля  - наші герої!" 
     
     
    Колона вирушила від Янгола-охоронця і попрямувала під барабанний бій до площі Богдана Хмельницького, на якій відбувся урочистий мітинг. Насамперед учасники ходи вшанували полеглих героїв у боротьбі з російським агресором.
     
     
    У своєму виступі Сергій Капітонов, депутат Міської ради м. Кропивницький від ВО "Свобода", зазначив, що злочинний суд злочинного уряду відібрав у Степана Бандери звання Героя України. 
     
     
     "Але я впевнений, що колись ми змусимо наш уряд повернути це звання Провіднику української нації. Саме такі люди, як Степан Бандера, можуть поставити Україну на один рівень з усіма європейськими державами".
     
    Слово взяв Геннадій Маламен, голова обласної організації ВГО "Сокіл":
     
     "Ми пам’ятаємо час, коли більшість з нас вважала російський народ братнім, і він проявляв схоже ставлення до нас, але є одна поправка - ми були братнім народом доти, доки не пам’ятали свого походження, змісту, свого імені.
    Саме Росія вигадала для нас, українців, другу назву, другу назву нашої нації і назвали нас на честь Степана Бандери, і тому ми горді називати себе бандерівцями. Ми зіграємо ключову скрипку у похороні Російської держави".
     
     
    Наприкінці мітингу усі присутні виконали Славень України.