Наймолодший депутат міської ради Кропивницького переміг у турнірі зі стрільби

  • 27 груд. 2017 15:02
  • 1694
    • Новина Наймолодший депутат міської ради Кропивницького переміг у турнірі зі стрільби Ранкове місто. Кропивницький
     
    Геннадій Маламен, депутат міської ради м. Кропивницький від ВО "Свобода", взяв участь у всеукраїнському турнірі зі стрільби у передмісті Києва.
     
    Цієї неділі у Києві відбувся фінальний етап турніру зі стрільби імені Мирослава Мисли, в якому взяли участь і кропивницькі сокільці. Про це повідомляє на ФБ ВГО "Сокіл" Кропивницький.
     
    Переможцем у категорії від 21 року став керівник Кіровоградського обласного осередку ВГО "Сокіл" та депутат міськради від ВО "Свобода" - друг Лев, Геннадій Маламен.
     
    Вітаємо побратима з Перемогою!
     
    24 грудня, після проведення відбіркових етапів в обласних центрах, на стрільбищі у передмісті Києва відбувся фінал стрілецького змагання, організованого ВГО «Сокіл» на честь полеглого у війні побратима – члена проводу Організації, офіцера ЗСУ Мирослава Мисли. У фіналі турніру завданням учасників було показати найкращий результат у стрільбі на 100 метрів з АКМ.
     
     
    Змагання відбулось у двох вікових категоріях: до 21 року та від 21 року, що було зумовлено українським законодавством у сфері володіння цивільною вогнепальною зброєю. Адже головним призом турніру (категорія від 21 року) є легальна зброя – помпова рушниця. Головним призом для юніорів був ніж (не холодна зброя, товариш майор). Учасники турніру, які зайняли в обох вікових категоріях другі та треті місця, в якості заохочення, отримали від Організації тактичне спорядження.
     
    «Чи не найкращим вшануванням тих, хто поліг на полі слави є, на нашу думку, підготовка нових воїнів, які при потребі зможуть стати на захист своєї країни. Захищати рідний дім – це справа, без виключення, всіх. Сто років тому товариство «Сокіл» через популяризацію серед української молоді стрілецького спорту протягом кількох років фактично створило один з найкращих підрозділів, що був у армії Австро-Угорщини і став на захист Української Держави – Легіон Українських Січових Стрільців. Сьогодні ми йдемо тим же шляхом – стрілецька підготовка має бути невід’ємною частиною вишколу кожного молодого українця. А цей турнір – є одним зі способів молодих українців показати свої навики та отримати дуже корисний стимул для саморозвитку», – зазначив на нагородженні голова ВГО «Сокіл» Юрій Чорнота.
     
    ВГО «Сокіл» висловлює подяку всім причетним, хто долучився до організації та проведення турніру і замість звичного життя займався пошуком фінансів, стояв годинами в пробках по дорозі до київських мисливських магазинів, аби скупити чомусь дефіцитний 7,62х39, надавав для проведення свою особисту зброю, витрачав час та нерви, зокрема Олегу Тягнибоку, Юрію Ботнару, Георгію Бариленку, Максиму Новицькому, Ігорю Садівничому.