У Кропивницькому відкрили пам’ятну дошку В’ячеславу Чорноволу (ФОТО)

  • 26 груд. 2017 11:40
  • 2153
    • Новина У Кропивницькому відкрили пам’ятну дошку В’ячеславу Чорноволу (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    На будівлі другого корпусу обласного державного архіву на вулиці Чорновола 1Г відкрили меморіальну дошку Герою України В'ячеславу Чорноволу.
     
    Подія присвячена 80-річчю з дня народження видатного дисидента. Дошку відкрито за ініцівативи обласної Спілки політичних в'язнів і репресованих. За словами голови СПВР Віктора Полтавця, її створення коштувало понад 2 000 грн.
     
    - Ми ініціювали створення меморіальної дошки та відкрили її за сприяння обласної влади. Вона символізує початок вулиці Чорновола, оскільки розташована на її першому будинку, - прокоментував Віктор Полтавець.
     
    - Символічно, що дошка розміщена на будівлі державного архіву, адже у цих стінах живе наша національна історія. В'ячеслав Чорновіл розпочав боротьбу за Україну ще 50 років тому, і наше завдання цю боротьбу продовжити, - директор обласного державного архіву Олег Бабенко.
     
    На відкритті були присутні представники керівництва та області, журналісти та містяни.
     
    - Мені дуже шкода, що життя В'ячеслава Чорновола обірвалося саме тоді, коли він міг стати Президентом України та привести нашу державу в Європу значно раніше. Це був видатний українець, напевно, друга видатна людина після Тараса Шевченка. Ми повинні вивчати цю постать, особливо це стосується молоді, - виступив голова обласної ради Олександр Чорноіваненко.
     
    Наталя Нічишина
     
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині до річниці з дня загибелі бійцю АТО відкрили меморіальну дошку (ВІДЕО)