Кіровоградщина: Добре навчатися, щоб добре жити

  • 24 груд. 2017 10:00
  • 1326
    • Новина Кіровоградщина: Добре навчатися, щоб добре жити Ранкове місто. Кропивницький
     
    Протягом 14—15 грудня в кропивницькому готелі «Зірка» проходив бізнес—форум «DOBRE BOOST Кропивницький: нові можливості економічного розвитку для об’єднаних територіальних  громад» за участі представників трьох об’єднаних територіальних громад (ОТГ) — Новоукраїнської, Маловисківської та Бобринецької.
     
    «DOBRE BOOST Кропивницький: нові можливості економічного розвитку для об’єднаних територіальних громад» організували Одеський національний економічний університет та громадська організація «Подільська агенція регіонального розвитку» в межах програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконує міжнародна організація «Глобал Комьюнітіз» (Global Communities) та фінансує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).
     
    Саме названі три громади серед півтора десятка, які вже існують в нашій області, є учасниками п’ятирічного проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що триватиме до середини 2021 року.
     
    Метою заходу було формування й розширення уявлення його учасників про сталий економічний розвиток, різнопланові практичні інструменти його втілення, підтримки та стимулювання. А навчали всьому цьому експерт з місцевого економічного розвитку згаданих програм Мік Мюллей, представники Одеського національного економічного університету — проректор з наукової роботи Анатолій Ковальов, експерти Олена Сталінська та Едуард Каражия, керівник проектів програм громадської організації 
     
     
    «Подільська агенція регіонального розвитку» Софія Сакалош, начальник управління Державного земельного кадастру Головного управління Держгеокадастру в Одеській області Михайло Кузнєцов, консультант програми DOBRE Маркіян Дацишин та інші фахівці.
    Протягом двох днів форуму керівництво ОТГ послухало про сталий місцевий економічний розвиток, економічний потенціал ОТГ та можливості його подальшого розвитку, як громади можуть залучати інвесторів і працювати з ними, пошук можливостей для започаткування та розвитку підприємництва в громаді, інструменти й джерела фінансування сталого економічного розвитку. 
     
    Представники ОТГ на чолі з головами Маловисківської Юрієм Гульдасом, Новоукраїнської Олександром Корінним та заступником голови Бобринецької Євгенієм Куликом не лише слухали доповідачів, а й виконували практичні завдання й дискутували з приводу почутого. 
     
    Описаний бізнес— форум став одним із заходів, які вже відбулися й ще відбудуться задля того, аби навчити керівників ОТГ, якими опікується програма DOBRE (а таких у семи областях України близько півсотні), ефективно використовувати свої ресурси задля сталого розвитку громад. 
     
    Юрій Сергійчук             
     
    Фото із сайту «Перша електронна газета»