Заступник голови Нацбанку розповів, що станеться з дрібними українськими монетами (ВІДЕО)

  • 18 груд. 2017 17:12
  • 1354
  •  

    Найближчим часом Нацбанк планує вивести з обігу дрібні монети номіналом 1,2,5 та 25 копійок. Про це повідомив заступник голови НБУ Роман Борисенко під час зустрічі з регіональними журналістами, організованої Українським кризовим медіацентром у Києві 14 – 15 грудня.
     
    - Наприкінці минулого місяця ми оголосили про рішення про поступове виведення дрібних монет з обігу, оскільки вони перестали виконували істотну роль у розрахунках населення за товари та послуги, - сказав чиновник. - Думаю, десь у січні – лютому 2018 року ми почнемо його активно впроваджувати. Пересічному населенню хвилюватися з приводу того, що треба терміново кудись бігти і здавати наявні копійки, не варто.
     
     
    Не буде певної дати, коли дрібні монету раптом перестануть приймати. Все відбуватиметься поступово. Населенню не варто з цього приводу перейматися. Будуть приймати монети сьогодні і завтра, і в лютому, і в наступному лютому.
     

    Нагадаємо, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у листопаді 2017 року порівняно з попереднім місяцем у Кіровоградській області та Україні становив 100,9%.  

    Людмила Макей

    Нагадаємо: Виконавчий комітет Кропивницького погодив бюджет на 2018 рік