Сотні квартир без тепла, бо на пошкодженій теплотрасі побудували торговельний комплекс

  • 15 груд. 2017 10:23
  • 1712
    • Новина Сотні квартир без тепла, бо на пошкодженій теплотрасі побудували торговельний комплекс Ранкове місто. Кропивницький
     
    Минулого тижня сотні квартир по вулиці Попова та Волкова залишилися без тепла. Причиною тому став порив на тепломережі. Ліквідувати аварію спеціалісти теплогенеруючого підприємства могли б, але на місці пориву по вулиці Попова збудували торговельний комплекс. 
     
    — Під цими магазинами проходять комунікації, і там порив. Ми попереджали орендарів магазинів. Власником їхнім є Бєлов. З нами погодження на будівництво не було. Зараз біля поліклініки №5 стоїть цілий ряд капітальних будівель і прямісінько на магістральних мережах, — повідомив під час наради з керівниками підприємств ЖКГ заступник начальника КП «Кіровоградтепло» Анатолій Таран.
    У коментарі «Первой городской» він пояснив, що виходом із ситуації є або знесення будівлі, або прокладання мережі, яка йтиме в обхід торговельного комплексу. 
     
    — В даному випадку, якщо не виконаємо ремонту, то порив збільшиться і ми будемо вимушені припинити опалення 36 будинків, поліклініки та двох дитсадків. Листи відправляли власникам споруди та їх орендарям, але вони були проігноровані. 
     
     
    За відповідями з питань законності будівництва ми звернулися до головного архітектора Кропивницького Вадима Мєздріна.
    Він запевнив, земля в 2011 році була здана в оренду на 25 років для розміщення торгового комплексу, але за документами, які є в архіві управління, комунікацій під комплексом немає.
     
    — Землю  було виділено для будівництва. За нашими схемами, збільшеними до 500–го масштабу, видно, що ділянка не перебуває над жодними комунікаціями та теплотраса проходить в іншому місці.
     
     
    Аби поставити крапку в цьому питанні, ми звернулися до заступниці начальника головного управління ЖКГ у Кропивницькому Тетяни Савченко. За її інформацією, тепломережі все ж знаходяться під торговельним комплексом, але комунальне підприємство вже знайшло компроміс з власником будівлі.
     
    — Вони (керівництво КП «Кіровоградтепло») з власником досягли домовленості. Сторона власника закуповує труби та відводи, і наступного тижня  виконуватимуть роботи з усунення пориву. Вириють траншею, прокладуть труби та обійдуть будівлю.
     
     
    Дмитро Семенюк
     
    Нагадаємо: На сьогоднішній ранок майже півсотні населених пунктів Кіровоградщини лишились без світла