Кропивницькі патрульні вивчатимуть англійську

  • 14 груд. 2017 16:27
  • 1208
    • Новина Кропивницькі патрульні вивчатимуть англійську Ранкове місто. Кропивницький
     
    Від сьогодні у Кропивницькому стартувала програма з вивчення англійської мови для патрульних. про це повідомляє на ФБ Патрульна поліція Кропивницького.
    Курс розрахований на 6 місяців та проходить за підтримки посольства США в Україні.
     
     
    У розробці навчальної програми використовують найкращі практики Британської Ради з викладання англійської мови для представників правоохоронних органів у різних країнах світу. Навчання проходить на базі обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського, в інформаційному центрі «Вікно в Америку».
    Вивчати англійську патрульні будуть у вільний від роботи час.
     
    «З 2002 року інформаційний центр «Вікно в Америку» діяв за принципом розмовного клубу, а саме спілкування відбувалося з носіями англійської мови - представниками Корпусу Миру. В цьому році ми започаткували повноцінний академічний курс з вивчення англійської для окремої верстви населення, для поліцейських.
     
    Навчальний курс охоплює вивчення усіх необхідних мовних навичок та граматики, але ключове значення відводиться навчанню вільній розмовній англійській та комунікації в цілому. Пізніше ми плануємо включити в програму і професійну мову, яка допоможе патрульним безпосередньо в роботі. Поліцейські вивчатимуть такі теми як: опис людей, транспортних засобів, орієнтування у місті тощо», - розповідає тренер програми «Англійська для патрульної поліції» Інна Лопата.
     
     
    Самі ж патрульні з радістю підтримали ідею вивчення іноземної мови, та сподіваються, що нові навички володіння англійської стануть у нагоді при спілкуванні з іноземними громадянами.
     
     
    На Кіровоградщині поліцейські розповідали школярам про їхні права