Кропивницький: Майже сто поглядів на світ

  • 14 груд. 2017 18:00
  • 1317
    • Новина Кропивницький: Майже сто поглядів на світ Ранкове місто. Кропивницький
     
    Минулої п’ятниці в галереї «Єлисаветград», що на вулиці Пашутінській, 36 у Кропивницькому, урочисто відкрили XXI Всеукраїнську художню фотовиставку «Погляд–2017». 
     
    Підготував фотовиставку разом з названою галереєю кропивницький фотоклуб «Колаж», створений у нашому місті фотомитцями ще 1997 року. 
    Щороку її популярність зростає, як і кількість учасників. В експозиції 21–ї фотовиставки свої роботи представили 93 автори, серед яких як визнані майстри, так і ті, хто лише торує шлях до вершин фотомистецтва. Усі вони — мешканці 32 міст і селищ (17 з яких — обласні центри) нашої країни, зокрема й кримського Севастополя. Організатори виставки, серед яких і очільник фотоклубу «Колаж» Сергій Гусарченко, не ставлять собі за мету визначити найкращу роботу. Кожен з авторів має власний погляд на світ і фотомистецтво, тому і їхні роботи зовсім різні. Організатори щорічної фотовиставки «Погляд» вручають дипломи, каталоги й сувеніри усім її учасникам, визнаючи таким чином високий рівень майстерності кожного з колег. Головна мета фотовиставки — популяризація творчості фотомитців, їхніх робіт та залучення до кола фотохудожників нових авторів…
     
     
    У великій залі галереї «Єлисаветград» на відкриття фотовиставки зібралося чимало поціновувачів мистецтва світла і тіні. Сергій Гусарченко, власник галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов та інші причетні до її організації та проведення люди привітали учасників і глядачів з вернісажем.  
    Тематика робіт фотовиставки, як і в попередні роки, довільна, що дає можливість кожному авторові представити ту свою роботу, яку він вважає найбільш вдалою. Ця особливість «Погляду» (вільна тематика) приваблює й глядачів, адже смаки й уподобання в різних людей різні. 
    На виставці, яка перебуватиме в галереї до кінця наступного тижня, є і пейзажі, і портрети, і настроєві замальовки, і концептуальні композиції. Кожна людина  знайде тут те, що западе саме їй у душу.
     
     
    Слід відзначити й музикантів із гурту «Анатомія стихій» (керівник — Володимир Лобач), які на відкритті зіграли свої твори, а ще люб’язно надали запис власних композицій для використання їх у слайд–шоу з робіт учасників виставки. 
    Після завершення заходу частину світлин організатори передадуть для постійного експонування в обласний госпіталь для ветеранів війни.
     
     
    Юрій Сергійчук
     
    Нагадаємо: Колекція художнього музею поповнилась новою картиною нашого земляка-художника