Школи і дитсадки Кіровоградського району недостатньо захищені від пожежі

  • 13 груд. 2017 12:34
  • 1012
    • Новина Школи і дитсадки Кіровоградського району недостатньо захищені від пожежі Ранкове місто. Кропивницький
     
    Більшість закладів освіти у Кіровоградському районі не обладнано автоматичними системами протипожежного захисту, про це повідомляє сайт Кіровоградської облдержадміністрації.
     
    Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка пройшло засідання робочої групи з перевірки забезпечення надійності та безпеки експлуатації об’єктів соціальної інфраструктури в області, зокрема, навчальних закладів, закладів культури, фізичної культури і спорту, медичного і оздоровчого призначення, а також будівель адміністративного призначення.
     
    Про результати проведених перевірок членів робочої групи поінформували представники профільних управлінь міністерств та відомств України в області.
     
    Так, на території Кіровоградського району, Соколівської, Великосеверинівської, Первозванівської та Катеринівської об’єднаних територіальних громад перевірено 39 закладів освіти. У 38 з них, за інформацією начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям управління ДСНС України в області Романа Шаповалова, відсутні автоматичні системи протипожежного захисту. У 27 не проведено протипожежну обробку дерев’яних конструкцій будівель. Є застарілими та потребують проведення ревізії протипожежні системи у Оситнязькій, Первозванівській, Івано-Благодатненській школах, Великосеверинівському та Оситнязькому дошкільних навчальних закладах.
     
    Сергій Коваленко наголосив, що керівництву району та зазначеним ОТГ необхідно спільно з управлінням ДСНС України та управлінням Держпраці в області узгодити заходи для оперативного усунення недоліків на всіх об’єктах соціальної інфраструктури, де були виявлені порушення правил безпеки.
    На наступному засіданні робочої групи розглянуть результати перевірки об’єктів Кропивницького.