Старшокласники Кропивниччини на один день стали учнями школи мистецтв

  • 11 груд. 2017 14:33
  • 1379
    • Новина Старшокласники Кропивниччини на один день стали учнями школи мистецтв Ранкове місто. Кропивницький
    Доторкнутись до прекрасного
     
    Профорієнтаційний проект «Стань студентом на один день» продовжує набирати обертів
    У Кропивницькому продовжує свою діяльність профорієнтаційний проект «Стань студентом на один день», у рамках реалізації якого учнівська молодь має можливість відчути себе студентами, дізнатися про студентське життя ставши один день «студентами».
     
    Краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Саме цією народною мудрістю скористалися дев’ятикласники Созонівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Кіровоградської районної державної адміністрації Кіровоградської області, які виявили бажання відвідати Кіровоградський обласний навчально-виховний  комплекс (гімназія-інтернат – школа мистецтв) та на власні очі побачити, як навчаються, проводять вільний від занять час учні гімназії (у рамках профорієнтаційного проекту «Стань студентом на один день»).
     
     
     Переступивши поріг гімназії, вони опинилися у своєрідному «храмі мистецтва». Зустрів своїх майбутніх учнів заступник директора з навчально-виховної роботи, Заслужений вчитель України  Олександр Якимчук. Він розповів про навчальний заклад, умови вступу та проживання вихованців гімназії. 
     
    Учні не лише відвідали заняття з математики, фізики, англійської мови і побували у тренажерній залі, але й поспілкувалися з людиною-легендою, народним артистом України, професором, кавалером ордену «За заслуги» II та ІІІ ступеня, Заслуженим працівником культури, директором Кіровоградського обласного навчально-виховного  комплексу (гімназія-інтернат – школа мистецтв) Анатолієм Коротковим.
     
    Не зважаючи на свою зайнятість, директор гімназії щиро поспілкувався з учнями, показав кімнату народознавства «Українська світлиця», де зібрані експонати зі всієї України, і відповів на усі запитання, які цікавили гостей. Крім того, А. Коротков розповів про досягнення учнів гімназії (за результатами ЗНО заклад займає 32-е місце по Україні). Також діти дізналися цікавий і несподіваний факт: Валентина Криволапова, вчителька, яка приїхала разом з ними, у 2003 році закінчила саме цей навчальний заклад. Вона пригадала роки свого навчання, і була приємно вражена побаченими змінами.
     
     
    Почувши дзвоник з уроку, учні були здивовані, оскільки закликає учнів на уроки та сповіщає про їх завершення не стандартне дзвінке калатання, а мелодія української народної пісні.  На добру згадку про зустріч і участь у профорієнтаційному проекті було зроблено фото з керівництвом гімназії.
     
    Саме таке тепле спілкування завжди залишається у пам'яті, а для когось з учнів, можливо, стане вирішальною подією у виборі майбутньої професії.
    Г. Хлань, провідний фахівець з профорієнтації відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості.
     
    Нагадаємо: Патрульна поліція Кропивницького оголошує набір