За одну ніч 20 штук. Кропивницький потерпає від металістів.

  • 10 груд. 2017 09:17
  • 1626
    • Новина За одну ніч 20 штук. Кропивницький потерпає від металістів. Ранкове місто. Кропивницький
    За одну ніч 20 штук
    Кропивницький потерпає від металістів. Злодюги масово викрадають каналізаційні люки
        
     
    У Кропивницькому спеціалізована інспекція б’є на сполох. 
     
    У місті почали масово зникати металеві каналізаційні люки. Комунальники тимчасово рятують ситуацію, ставлячи замість металевих або чавунних кришок залізобетонні, але наразі ситуація настільки критична, що злодії викрадають і їх. 
    Розбивають конструкцію та витягають з неї метал. Іноді крадуть люки разом з касетами.
     
    — Щодня зникають каналізаційні люки на інженерних мережах. Цієї ночі ми виявили відсутніcть близько 20 кришок люків. Вчора були, а сьогодні немає. Нами задокументований факт здачі кришки люка до одного з пунктів. Працівник спецінспекції, переодягнувшись у робочу форму, зумів здати люк. 
     
    За інформацією керівниці ВКГ ОКВП “Дніпро–Кіровоград” Валентини Давидчук, з початку року підприємством було придбано 426 люків, щоб закрити ями. Вартість однієї одиниці становить: чавунний понад 1000 гривень, полімерно–піщаний близько 800 гривень. Матеріал люку обирають залежно від місця його розташування. Тобто якщо встановлювати на дорозі з транспортним рухом, то потрібен люк посиленої міцності, а для комунікацій, розташованих біля клумб або пішохідних алей, можна встановити з пластику.
     
     
     
    Щоб дізнатися, яка відповідальність передбачена за крадіжки комунального майна, ми звернулися до речниці обласної поліції Віталіни Бевзенко. Вона пояснила, ці події кваліфікуються як крадіжки та за них передбачене покарання за ч. 1 ст. 185 ККУ. За вчинене злодії можуть отримати покарання до трьох років в’язниці. Якщо злочини скоюються невперше або групою осіб, то покарання за ці дії є значно суворішим.
     
     
    — Ми закликаємо утриматись від подібного роду злочинів, бо викрадений люк може спричинити травмування дітей, а також людей похилого віку. Громадян, які стали свідками крадіжки, просимо негайно повідомити за номером «102». Запам’ятайте прикмети порушників: їхній зріст, обличчя, одяг. Вся ця інформація, у випадку втечі зловмисників з місця події, може сприяти слідству та допоможе встановити осіб, причетних до скоєння злочину.
     
    Дмитро Семенюк