У Кропивницькому поліцейські обговорили, як краще забезпечити захист прав людини

  • 8 груд. 2017 11:03
  • 1737
    • Новина У Кропивницькому поліцейські обговорили, як краще забезпечити захист прав людини Ранкове місто. Кропивницький
     
    7 грудня, у рамках Тижня права, для особового складу підрозділів Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області пройшло заняття з питань реалізації та захисту прав людини. Про це повідомляє сектор комунікації поліції Кіровоградської області.
     
    У заході взяв участь заступник начальника обласного главку відомства Дмитро Ткачонок та начальник відділу правового забезпечення поліції області Олександр Погребняк.
     
    Також для проведення заняття були запрошені: регіональний координатор зі зв’язків із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Віктор Жученя, старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених Голови Національної поліції з питань контролю за дотримання прав людини у поліцейській діяльності Микола Сульжук, заступник директора Регіонального центру безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області Олена Шишкарьова та начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Дмитро Вержицький.
     
     
    Під час спілкування із поліцейськими спікери розглянули поняття «права людини» як однієї зі складових у діяльності правоохоронних органів.
    Обговорювали також основні положення Конвенціії про захист прав людини і основоположних свобод.
    Приділили увагу і такому актуальному питанню як реалізація права на захист.
     
     
    Лектори наводили конкретні приклади з власної практики, пов’язані з порушеними темами обговорення, надавали поради, як правильно діяти у різноманітних ситуаціях, з якими можуть стикатися працівники поліції у щоденній діяльності.
     
    Загалом відповідні заняття будуть проведені в усіх територіальних підрозділах поліції області у системі службової підготовки.
     
     
     
    Нагадаємо: Поліцейські обговорили з учнями причини та наслідки ризикованої поведінки підлітків