«Кіровоградгаз» знову погрожує відключити котельні підприємству «Кіровоградтепло» від газопостачання

  • 6 груд. 2017 12:30
  • 1470
    • Новина «Кіровоградгаз» знову погрожує відключити котельні підприємству «Кіровоградтепло» від газопостачання Ранкове місто. Кропивницький
    ВАТ «Кіровоградгаз» знову погрожує відключити котельні ДП «Кіровоградтепло» від газопостачання, про це повідомляє ДП «Кіровоградтепло».
     
          Минув лише тиждень з моменту резонансних подій у м. Кропивницькому, коли у розпал опалювального сезону, за вказівкою керівника ВАТ «Кіровоградгаз», почали примусово відключати від газопостачання котельні найбільшого теплопостачального підприємства міста.
     
         Протягом двох діб керівники міста і області, представники депутатського корпусу, народні депутати України, члени міської та обласної комісій з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій докладали значних зусиль для недопущення зриву поточного опалювального сезону та дестабілізації ситуації в обласному центрі.
     
         Дії газовиків призвели до активного пікетування приміщення будівлі ВАТ «Кіровоградгаз» представниками громади міста, керівництво міста та теплопостачального підприємства звернулося до Служби безпеки України, Національної поліції, органів прокуратури щодо кваліфікації дій посадових осіб ВАТ «Кіровоградгаз».
     
         Минув тиждень, і все може повторитися знову.
     
         5 грудня 2017 року ДП «Кіровоградтепло» отримало лист ВАТ «Кіровоградгаз» з вимогою до 8 грудня 2017 року вирішити питання щодо проведення у повному обсязі розрахунків за спожитий природний газ та отримання номінацій.
     
         У протилежному випадку буде розпочата процедура примусового припинення (обмеження) газопостачання підприємства, незважаючи на те, що питання розрахунків за газопостачання перебуває на жорсткому контролі керівництва міста та адміністрації підприємства і йде пошук усіх можливих шляхів погашення заборгованості за газ.
     
         За умови погашення багатомільйонної дебіторської заборгованості, ДП «»Кіровоградтепло» має можливість у повному обсязі погасити заборгованість за природний газ та послуги розподілу і транспортування газу у сумі 186,3 млн. грн., адже на даний час дебіторська заборгованість по підприємству складає понад 199 млн. грн.
     
     
     
          Питома вага у складі заборгованості – різниця в тарифах, яка не відшкодовувалась державою з 2013 року і на даний час складає:
     
         Різниця в тарифах по населенню – 87,9 млн. грн.
     
         Різниця в тарифах для бюджетних установ – 33,7 млн. грн.
     
         Крім того, станом на 06.12.2016 року заборгованість по пільгах і субсидіях складає 17,8 млн. грн.
     
         Заборгованість населення – 46,2 млн. грн.
     
         Заборгованість бюджетних установ – 12 млн. грн.
     
         Інші споживачі – 1,4 млн. грн.
     
     
         При цьому оплата за спожитий газ здійснюється щоденно в автоматичному режимі банківською установою з рахунків підприємства із спеціальним режимом використання, на які надходить оплата споживачів за надані послуги теплопостачання за встановленим нормативом і одразу направляється як оплата за спожитий природний газ на рахунки газопостачальних, газотранспортуючих та газорозподільних компаній.
     
         Але для вирішення питання розрахунків за газ у повному обсязі держава повинна погасити заборгованість з різниці в тарифах, по пільгах та субсидіях, бюджетні установи та населення повинні систематично розраховуватись відповідно до укладених договорів, а підприємство в свою чергу з газопостачальниками для подальшого отримання номінацій на газ і стабільного проходження опалювального сезону.
     
    Нагадаємо:  "Кіровоградгаз" взяли штурмом