На Кіровоградщині виявили 16 тисяч порушень у сфері охорони праці

  • 6 груд. 2017 11:32
  • 1141
    • Новина На Кіровоградщині виявили 16 тисяч порушень у сфері охорони праці Ранкове місто. Кропивницький
     
    Від початку року на підприємствах області виявлено більше 16 тис. порушень у сфері охорони праці. Про це повідомляє сайт Кіровоградської облдержадміністрації.
     
    Про це під час наради в облдержадміністрації повідомив начальник управління Держпраці у Кіровоградській області Сергій Подорожній.
    За його словами, було перевірено більше 170 суб’єктів господарювання. При цьому було виявлено більше 16 тис. порушень у сфері охорони праці. За результатами перевірок до адміністративного суду направлено 18 позовних заяв - призупинено роботу 31 об’єкта, на порушників накладено більше 700 штрафів на суму 246 тис. грн.
     
    Побільшало в області ситуації з травматизмом на виробництві. Від початку року сталося 107 нещасних випадків на виробництві, під час яких постраждали 111 працівників (за аналогічний період минулого року – 77 працівників). Найбільше травмованих працівників – у Кропивницькому (61 чоловік), у Кіровоградському районі та місті Олександрії (по 7 чоловік), Маловисківському районі (6 чоловік), у Знам'янському, Новоукраїнському районах та місті Світловодську (по 4 чоловіки).
     
    Зменшився рівень смертельного травмування працівників (6 проти 14 за аналогічний період минулого року). Зокрема, 2 летальних випадки сталися у сільському господарстві, по 1 випадку на автомобільному транспорті, у газовій, хімічній та харчовій промисловості.
     
    Серед головних причин, що призвели до нещасних випадків, Сергій Подорожній назвав порушення трудової та виробничої дисципліни, зокрема, перебування на робочому місці у стані алкогольного сп’яніння, а також використання техніки та обладнання, що не пройшли технічні огляди.
     
    З метою попередження нещасних випадків на виробництві у поточному році фахівцями управління Держпраці проведено на підприємствах та в установах області майже 900 профілактичних заходів з охорони праці та промислової безпеки.
     
    Нагадаємо: Які п’ять проблемних питань постали перед місцевим самоврядуванням Кіровоградщини?