В міській раді розповіли, як боротимуться з дерибаном землі

  • 5 груд. 2017 11:42
  • 1059
    • Новина В міській раді розповіли, як боротимуться з дерибаном землі Ранкове місто. Кропивницький
     
    Під час прес-конференції в приміщенні міської ради м. Кропивницького начальник управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Радіон Владов розповів, що депутати планують закупити у столичних програмістів програмне забезпечення, що дозволить моніторити виділення земельних ділянок. 
     
    Як зазначив посадовець, що до такого рішення прийшли після пропозиції депутата Смірнова щодо більш відкритого та прозорого доступу до земельних питань. Він запропонував  проект рішення доповнювати додатковим аркушем, на якому буде зображено частину карти з конфігурацією земельної ділянки та короткою інформацією про неї. 
    На депутатській комісії питання обговорювалося неодноразово.
     
    «З цим питанням є багато нюансів, але найправильніший шлях виходу з нього - це привести виконання рішення в площину законності та закупити програмне забезпечення… На початку року приїздив розробник програмного забезпечення, яке формує ІБД архітектурний та земельних кадастр в Києві. Маючи це ПЗ, люди зможуть зайти на сайт міської ради та подивитись земельні ділянки, які надавались, будуть надаватись, чи стоять на чергу розгляду сесії», - повідомив Радіон Владов.
     
     
    За його словами, до Кропивницького планують запросити Київського програміста, який продемонструє роботу цього опрограамного забезпечення. Після цього депутати міркуватимуть про винесення на сесію питання придбання цієї програми. Запровадити її в роботу планують наступного року.
     
    Світлана Барвінок
     
    Нагадаємо: У нашому місті варварство набирає обертів - знищено 90 акацій біля "фізвоспу" (ФОТО)