Від взуття до планшета: Допоможемо здійснити мрію ВІЛ— позитивної дитини!

  • 3 груд. 2017 09:18
  • 1413
    • Новина Від взуття до планшета: Допоможемо здійснити мрію ВІЛ— позитивної дитини! Ранкове місто. Кропивницький
           
     
    Тепле взуття, зимовий одяг, планшет, творчі набори, телефон, розвиваючі іграшки — це ще не повний перелік мрій майже двадцяти діток, яких торкнулася епідемія ВІЛ, з Кіровоградської області. Всі вони — учасники новорічного благодійного проекту «Мрії здійснюються» фонду Олени Пінчук «АнтиСНІД», який уже стартував в Україні. 
     
    «Єгору 5 років. Живе в повній сім’ї. Крім статусу, у хлопчика виявили туберкульоз. Зараз дитина проходить лікування в тубдиспансері. Дуже хоче отримати в подарунок велику залізницю зі швидким поїздом».
     
    «Анні 9 років, сирота. Аня ходить в музичну школу по класу фортепіано. Із задоволенням готова годинами займатися творчістю, але вдома немає можливості поставити піаніно. Мріє Анечка  про синтезатор».
     
    «Маша сирота, їй 8 років. Дівчинка  жила в Таїланді з батьками, але, коли вони померли, дідусь важко збирав документі і гроші, щоб забрати онучку до себе в Україну. У сім’ї дуже складне становище, тому Маша просить у подарунок тепле взуття і зимовий одяг».
     
    «У трирічної Карини проблеми з фізичним розвитком, дитина не може самостійно пересуватися. У три роки дівчинка важить 10 кілограмів. Мамі дуже важко носити всюди дитину на руках. Дохід сім’ї дуже маленький, коштів вистачає лише на найнеобхідніше. Вони просять на Новий рік коляску—«трость».
     
    «Артуру десять. Його виховує лише мама, батька у хлопчика немає. Дитина живе в селі, школа знаходиться далеко від будинку. Добирається Артур туди і назад сам, в ці моменти мама дуже переживає. Хлопчику вкрай необхідний мобільний телефон для зв’язку з мамою, на якому можна послухати музику й іноді зіграти в гру».
     
    «Шестирічна Ангеліна — творча дитина, дуже любить малювати і ліпити. Весь вільний час проводить, малюючи пензлем або крейдою. Матеріали швидко закінчуються, а постійно купувати все необхідне для творчості фінансової можливості немає. Вона просить на Новий рік фарби, папір, пензлі і крейду».
     
    «Вітя виховується в дитячому будинку сімейного типу. У хлопчика є брат, який живе в цьому ж дитячому будинку. Дитина часто хворіє і пропускає школу. Опікуни Віті купити дитині персональний планшет не в силах».
     
    «П’ятирічний Гліб — інвалід з дитинства. У дитини вроджена патологія нижніх кінцівок, ходити самостійно не може. В іншому — хлопчик відмінно розвивається, читає, малює, ліпить. Мріє про власну парту з глибоким і зручним стільцем».
     
    «Максиму 4 рочки. Він  живе з мамою і сестрою, батька у хлопчика немає. В силу свого віку всім цікавиться. Дитина садок не відвідує, мама займається з ним вдома. Сім’я живе в селі в приватному будинку. Максиму потрібна тепла ковдра і комплект постільної білизни».
     
    З моменту відкриття проекту — 2011 року було здійснено більше 4 000 дитячих бажань, вручено подарунків на суму більше трьох мільйонів гривень. У проекті взяли участь більш як 4 800 меценатів з усієї України. 
     
    — Протягом п’яти років ВІЛ—позитивні дітки з Кіровоградської області отримали подарунки на суму майже 205 тис. грн. Ми запрошуємо небайдужих долучитися до проекту — виконати мрії ВІЛ–позитивних дітей, адже їхнє життя дещо відрізняється. Вони живуть не так, як решта дітей, вони потребують більшої уваги і турботи, але їхні мрії залишаються звичайними, дитячими. Головне — подарувати дітям відчуття того, що їх люблять, що про них піклуються, аби вони на мить забули, що їм двічі на день потрібно випивати пігулки, регулярно відвідувати лікаря, частіше здавати аналізи для проведення моніторингу, діагностики, що необхідно для відстеження ефективності лікування, — звертається голова правління Кіровоградського обласного відділення  Всеукраїнської благодійної організації «Все–українська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Юлія Чабанюк. 
    За місяць до Нового року вже здійснилася мрія дев’ятирічної Надійки (ім’я змінено) з районного центру нашої області. Дівчинка отримала в подарунок кінетичний пісок та набір для розвитку дрібної моторики. Вартість подарунку становить 2 тисячі гривень. У дівчинки інвалідність дитинства у зв’язку з ВІЛ–позитивним статусом. Кінетичний пісок їй необхідний для розвитку дрібної моторики рук, для покращення роботи функцій головного мозку. 
     
    Допомогти здійснити мрію напередодні зимових свят досить легко. Для цього необхідно зайти на сайт фонду Олени Пінчук mrii.in.ua. у розділ «Мрії здійснюються». Обрати регіон, ім’я, вік і мрію дитини, подати заявку «Я бажаю здійснити мрію ВІЛ—позитивної дитини». Далі з цією людиною контактують із фонду Олени Пінчук. Деякі дарувальники бажають поспілкуватися із дитиною, тож під час передачі подарунку можна зателефонувати дарувальнику і він по телефону побажає дитині щасливого дитинства, міцного здоров’я і веселих зимових свят. 
     
    Вікторія Семененко