Медичні заклади Кропивницького вчились, як правильно відкривати свої дані

  • 1 груд. 2017 10:15
  • 1184
    • Новина Медичні заклади Кропивницького вчились, як правильно відкривати свої дані Ранкове місто. Кропивницький
     
    В актовій залі Дитячої міської поліклініки № 1 відбувся семінар на тему оприлюднення відкритих даних лікувально-профілактичними закладами Кропивницького. Про це повідомляє на ФБ Управління охорони здоров’я
     
    Захід провели для відповідальних осіб, які займатимуться відкриттям інформації, якою володіють медичні заклади. 
     
    Згідно наказу начальника управління охорони здоров'я № 180 від 27 листопада 2017 року у кожному комунальному лікувально-профілактичному закладі призначено особу, яка буде відповідальною за роботу з відкритими даними. Окрім цього кожен заклад має зареєструватись на Єдиному державному веб-порталі відкритих, де, відповідно до постанови Кабміну № 835, зобов'язані оприлюднювати чіткий перелік інформації, якою володіють, у формі відкритих даних. 
     
    Як визначити дані, що повинні бути на державному data-центрі, як правильно їх оприлюднювати і чим відрізняється публічна інформація від відкритих даних, розповідала тренерка з відкритих даних проекту "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах”, що фінансується Урядом США через Агенство США з міжнародного розвитку (USAID) та Департаментом з міжнародного розвитку уряду Великобританії (UK aid), Світлана Литвиненко. 
     
     
    Відзначимо, що наразі на державному веб-порталі (www.data.gov.ua) вже можна переглянути набори даних управління охорони здоров'я, а також п'яти медичних закладів: КЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 м.Кіровограда", КЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 м. Кіровограда", Дитяча міська поліклініка №1, Пологовий будинок № 1, КЗ "Центральна міська лікарня м. Кіровограда". Знайти відкриту інформацію можна через сайт управління, у розділі "Відкриті дані". Серед постійно оновлюваної інформації можна переглянути довідники закладів, реєстри укладених договір, фінансову звітність закладів, звіти про використання бюджетних коштів.
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині офіційно утворено Кропивницький госпітальний округ