Чому кропивницькі активісти вийшли на захист дерев (ВІДЕО, ФОТО)

  • 30 лист. 2017 14:53
  • 1929
  •  
     
    Сьогодні у Центральному сквері міста зібралися небайдужі громадяни, які відгукнулися на пропозицію активістів групи «Озеленення Кропивницький» провести флешмоб «Місту потрібні дерева». 
     
    - Ідея полягає в тому, щоби привернути увагу городян до дуже важливої проблеми: в місті комунальники за бюджетні кошти під виглядом омолодження знищують тисячі дерев, - каже активістка Надія Паливода. – На жаль, у міському бюджеті не закладено жодної копійки на висадку нових саджанців.
     
    На місці спиляних дерев, які улітку захищали від спеки та дарували кисень, лишилися самі пеньки. Це вже сьогодні впливає на стан здоров’я мешканців Кропивницького, який перебуває в лідерах по онкозахворюванням. 
     
     

    Флешмоб "Місту потрібні дерева" – мирна акція. Кожен її учасник у вільний час фотографується з табличкою з відповідним написом. Фото розміщуються в соцмережах, таким чином привертаючи увагу до важливої екологічної проблеми. 
     
    Сьогодні зустріч відбулася о 13:15 біля піццерії the Boss у Центральному скверику. В ній взяли участь небайдужі кропивничани, серед яких – колектив редакції газети «Первая городская» та сайту «Утренний город», журналістка з сайту "Дозор", а також депутатка Фортечної районної ради Олена Скочко. 
     

     

    Випадкові перехожі висловлювали підтримку флешмобу та пропонували саджанці дерев, які мають удома у своїх господарствах. 
     
    Повз проходили двоє юних футболістів клубу «Зірка», Дмитро та Вадим, які поверталися з тренування. Вони також висловили бажання сфотографуватися на захист дерев. Оскільки без дозволу батьків фотографувати дітей не можна, ми вирішили не показувати обличчя хлопчиків, а сфотографували їх зі спини.
     
     
    Триватиме флешмоб до весни – рівно стільки, скільки потрібно для того, аби зупинити варварське винищення зелених легенів Кропивницького.
     
    Людмила Макей 
     

     

    Якщо і надалі продовжуватимуть спилювати дерева у місті, то невдовзі браттям нашим меншим не бути де жити.

    Нагадаємо: Шерше ля фам. У викраденні самшиту біля пам’ятника “Жертвам Голодомору” підозрюють несповна розуму жіночку