Майбутніх абітурієнтів Кропивниччини агітували вступати до навчальних закладів системи МВС

  • 29 лист. 2017 17:13
  • 1282
    • Новина Майбутніх абітурієнтів Кропивниччини агітували вступати до навчальних закладів системи МВС Ранкове місто. Кропивницький
     
    Днями в районному будинку культури Кропивницького для випускників загальноосвітніх навчальних закладів Кіровоградського району, за сприяння міськрайонного центру зайнятості, пройшла презентація вищих навчальних закладах системи МВС України, організована фахівцями Головного управління Національної поліції України в Кіровоградській області
     
     
    Днями в районному будинку культури Кропивницького для випускників загальноосвітніх навчальних закладів Кіровоградського району, за сприяння міськрайонного центру зайнятості відбулася презентація вищих навчальних закладах системи МВС України, організована фахівцями Головного управління Національної поліції України в Кіровоградській області.
     
    Організатори профорієнтаційного заходу поставили собі за мету надати молодим людям допомогу у виборі навчального закладу та сформувати у них готовність до усвідомленого вибору професії (з урахуванням власних інтересів, нахилів та здібностей).
     
    Розпочався захід промовою директора міськрайонного центру зайнятості Тетяни Білоусової, яка поінформувала присутніх про стан локального ринку праці. Вона зазначила, що  рівень безробіття серед молоді доволі значний. Основними причинами того, що велика частина молоді по закінченню навчальних закладів стає безробітними, або вимушена працювати не за фахом – є вибір майбутньої професії без урахування вимог ринку праці та перспектив працевлаштування. 
     
    «Служба зайнятості пропонує різнопланові форми профорієнтаційної роботи, які будуть цікаві учням: профорієнтаційні уроки, професіографічні екскурсії, індивідуальні консультації для школярів та батьків, психодіагностичне тестування для визначення здібностей та схильностей молодих людей до професії. Уся профорієнтаційна робота сприяє усвідомленому вибору молодими людьми майбутньої професії, затребуваної на регіональному ринку праці», – наголосила директор міськрайонного центру зайнятості.
     
    Крім того, Т. Білоусова зазначила, що сьогодні служба зайнятості виходить на новий рівень надання послуг на ринку праці та запроваджує інноваційні форми роботи з клієнтами, серед яких варто назвати відеорезюме та відеовакансії, а також онлайн-співбесіди.
     
    Фахівці Головного управління Національної поліції України в Кіровоградській області активно запрошували випускників загальноосвітніх навчальних закладів до здобуття освіти у ВНЗ, які здійснюють підготовку поліцейських, та мають специфічні умови навчання. 
     
    «Сучасні реалії та виклики ринку праці висувають необхідність вжиття превентивних профорієнтаційних заходів, які допоможуть молоді у шкільні роки зорієнтуватися у складному та різноманітному світі професій. Чим більше школярі будуть знати про професії, навчальні заклади і ринок праці, тим більш усвідомлено будуть підходити до вибору свого подальшого життєвого шляху», – підсумувала зустріч начальник сектору організації відбору та проведення атестування поліцейських управління кадрового забезпечення ГУНП України в Кіровоградській області Олена Серебреннікова.
     
     
    О. Чумаченко, начальник відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості
     
    Нагадаємо: У кропивницькій гімназії стартував School Media meetup