Шерше ля фам. У викраденні самшиту біля пам’ятника “Жертвам Голодомору” підозрюють несповна розуму жіночку

  • 29 лист. 2017 18:03
  • 1575
    • Новина Шерше ля фам. У викраденні самшиту біля пам’ятника “Жертвам Голодомору” підозрюють несповна розуму жіночку Ранкове місто. Кропивницький
     
    У викраденні самшиту біля пам’ятника “Жертвам Голодомору” підозрюють несповна розуму жіночку.
     
    Загадка викрадених біля пам’ятного знака “Жертвам Голодомору” кущів самшиту лишається нерозгаданою і до сьогодні. Винних у цьому ганебному вчинку шукають не лише правоохоронці. Злодіїв також намагаються викрити і працівники міської дружини, які охороняють цю ділянку. Вони не на жарт розлючені на зловмисників, оскільки з–під їхнього носа самшит викрадали двічі з інтервалом у понад тиждень.
     
    Під час апаратної наради міський голова Кропивницького Андрій Райкович повідомляв, що на місці злочину були знайдені жіночі сліди. Працівники міської дружини цю інформацію підтверджують, а також розповідають, що вже мають підозрюваних, причетних до цього злочину.
     
    — Ми поки знайшли сліди жіночі. Бачили, як на це місце приходила жіночка, яка трохи несповна розуму. Вона приходить і дещо забирає звідти. Хлопці її попередили, щоб сюди не ходила більше. Поки що думаємо на неї, але продовжуємо слідкувати. Зараз, аби запобігти крадіжкам, плануємо пофарбувати стовбури рослин, щоб їх можна було ідентифікувати,  раптом знайдемо їх у когось у дворі, — розповів командир міської дружини Валерій Федоров.
     
    Нагадаємо, шостого листопада, рано–вранці, невідомі вандали викрали 16 кущів самшиту біля пам’ятника “Жертвам Голодомору”. Здавалося б, що після цього випадку вони полишать це місце. Але ж ні. Через десять днів, 16 листопада, вранці зловмисники повернулися. Цього разу апетит виріс, і взяли вже 23 кущі вічнозеленої рослини. В обох випадках на місце приїжджала поліція. За цими фактами  відкрито кримінальні провадження за частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України.
     
    Світлана Барвінок 
     
    Нагадаємо:  Вандали викопали зелені кущі біля пам‘ятника Жертв Голодомору