Хто допоможе визволити кропивницьких спецпризначенців з полону сепаратистів

  • 15 лист. 2017 19:08
  • 1317
    • Новина Хто допоможе визволити кропивницьких спецпризначенців з полону сепаратистів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Тисяча днів — це майже три роки. 240 тисяч годин. Понад 86 мільйонів секунд. Протягом цього часу спецназівці з Кропивницького Олександр Коріньков та Сергій Глондар перебувають у полоні проросійських терористів. Рідні та близькі роблять усе можливе, аби зупинити збільшення цієї проклятої цифри та повернути захисників на мирну, підконтрольну територію України.
     
    Дружини полонених вояків протягом всього часу організовували безліч акцій, щоб привернути увагу суспільства та влади до долі їхніх чоловіків. Акції повторювались, кількість днів на плакатах тільки збільшувалась, але захисники додому так і не повернулись.
     
    Акція «Довга дорога додому. 1000 днів» відбулася у Кропивницькому минулої суботи. Близько півтисячі кропивничан долучилися до неї, аби підтримати спецназівців, які стали заручниками терористів. Стартував захід ходою від пам’ятника “Янголу охоронцю” до площі Героїв Майдану. Там відбувся флешмоб, під час якого учасники акції вишикувалися в слово “ВОЛЮ” та підняли білі аркуші до неба.
     
     
    Під час акції висловились близькі бійців, їхні побратими та керівництво військової частини.
    — Сьогодні вже тисяча днів, як хлопці перебувають у полоні. Тисяча днів чекання і віри. Щоразу ми виходимо на акцію і думаємо, що вона остання, — виступила з промовою дружина полоненого спецназівця Катерина Глондар, — Те, що ми тут, свідчить про продовження боротьби. За цей час уже багато порогів оббито та в багато дверей постукано. Молю Бога, аби цей день настав скоріше та здійснилася наша найзаповітніша мрія.
     
    Дружина Олександра Корінькова, Катерина, зазначила, що разом з їхніми чоловіками на окупованій території Донбасу в полоні знаходяться щонайменше 155 людей.
    — Ця цифра зростає. Як відомо, за останній рік не відбулося жодного визволення, хоча, за мінськими домовленостями, їх мали б звільнити ще два роки тому. Навіть міжнародні організації не можуть отримати до них доступ… Наші чоловіки стали на захист своєї держави ціною власного життя, залишившись при цьому безпорадними. Стали заручниками мінських домовленостей та Кремля.
     
     
    Кропивницького бійця Олександра Корінькова нещодавно показали у свіжому сюжеті російського телеканалу. Його разом з іншими полоненими на території західної виправної колонії в місті Макіївці запитували про умови перебування і про їхнє ставлення до війни та України. На провокаційне запитання російського журналіста: “З ким воюєте?” під прицілом камер боєць відповів: “Це територія України. З ким я воюю, достеменно сказати не можу”.
     
    — Я пам’ятаю цей день. Це був ранок лютого. З хлопцями разом потрапив до полону та пробув там 51 день. Це було тяжко. Мені складно уявити, як там можна пробути тисячу днів. Хлопці сильні. Найближчим часом ми будемо їх тут зустрічати, — вважає побратим полонених  Віталій Кравець, який також перебував з ними в полоні сепаратистів.
    Найзаповітніша мрія родичів полонених на сьогодні — повернути бійців додому, однак, коли завершиться відлік днів полону, сказати важко. Родини Сергія та Олександра мріють про диво та хочуть зустріти майбутній новий рік разом.  
     
    Дмитро Семенюк   
     
    Нагадаємо: З’явилося відеозвернення кропивничан до військовополонених спецпризначенців