Кропивницькі рятувальники та патрульні застерігають школярів від небезпеки

  • 15 лист. 2017 10:31
  • 953
    • Новина Кропивницькі рятувальники та патрульні застерігають школярів від небезпеки Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    У Кропивницькому фахівці Служби порятунку та патрульної поліції в рамках Тижня безпеки дорожнього руху проводять виступи в школах, про це повідомляє прес-служба У ДСНС в області.
     
    До Тижня безпеки дорожнього руху, який розпочався 13 листопада, рятувальники разом з фахівцями патрульної поліції м. Кропивницький проводять широку просвітницьку роботу у формі роз’яснювальних бесід з підростаючим поколінням щодо необхідності неухильного дотримання правил безпеки. 
     
    14 листопада такі бесіди були проведені загальноосвітніх навчальних закладах № 7, 17, 22 та 32, що в обласному центрі. В рамках заходів рятувальники та представники патрульної поліції поспілкувались з учнями на теми безпеки у різних життєвих ситуаціях: на дорозі, вдома, в школі та під час відпочинку. 
     
     
    Співробітник Управління ДСНС у Кіровоградській області нагадала про небезпеки, які при недотриманні правил поведінки можуть виникнути в осінньо-зимовий період: пожежі в оселях через пустощі дітей та підлітків з вогненебезпечними предметами, перевантаження електричних мереж, використання несправних газових та електричних приладів тощо.
     
     Дізнались школярі і про те, як потрібно поводитись у випадку виявлення боєприпасів часів Другої світової війни та сучасних вибухонебезпечних предметів, зокрема, як вони виглядають, чим небезпечні, де на них можна натрапити, як уникнути травмування та куди звертатись у випадку виявлення. 
     
     
    Також учні згадали разом із рятувальниками та поліцейськими про небезпеку виходу на кригу на відкритих водоймах та наслідки такої екстремальної розваги. Крім того, діти перевірили свої знання правил дорожнього руху для пішоходів і отримали на пам’ять про прослухану інформацію листівки застерігаючого змісту.
     
    Нагадаємо: Патрульні поліцейські пройшли тренінг із домедичної допомоги