На Кіровоградщині злодій обрізав кабель у своєму ж будинку

  • 14 лист. 2017 18:22
  • 992
    • Новина На Кіровоградщині злодій обрізав кабель у своєму ж будинку Ранкове місто. Кропивницький


    Поліція охорони викрила у крадіжці кабелю з багатоповерхівки її мешканця, про це повідомляє управління поліції охорони в Кіровоградській області

    Аби приховати злочин, чоловік намагався переконати поліцейських, що знаходиться у підвалі будинку через порив труби та збирався перекрити воду.

    У ніч на 14 листопада близько 3-ї години наряд поліції охорони в Олександрії отримав повідомлення про спрацювання сигналізації цілісності телефонного кабелю у підвальному приміщені багатоповерхівки, розташованої у спальному районі міста.
     

    Негайно виїхавши за адресою, працівники поліції почали відпрацьовувати прилеглу до будинку територію, перевіряти цілісність замків у дверях до підвалів. Біля одного із під’їздів багатоповерхівки поліцейські виявили відкритий замок.

    У підвальному приміщенні правоохоронці побачили невідомого, який на запитання щодо мети перебування в даному місці відповів, що у нього в квартирі прорвало трубу і він прийшов перекрити воду. При цьому чоловік мав схвильований вигляд, його одяг та руки були забруднені мастилом.

    Аби переконатися у правдивості пояснень чоловіка, поліцейські оглянули комірчину, на яку він вказав, та неподалік помітили мішок із обрізками телефонного кабелю. У ході поверхового огляду громадянина та виявили у нього кусачки, пилку і ніж.


    На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Олександрійського відділу поліції та представника підприємства зв’язку. Особу порушника встановили. Ним виявився 43-річний мешканець багатоповерхівки, в підвалі якої він і намагався здійснити крадіжку 60 метрів телефонного кабелю.
    За цим фактом проводиться перевірка і встановлюється розмір нанесених збитків, наразі особі інкримінують правопорушення, передбачене ст. 185 Кримінального Кодексу України (крадіжка).