Хто у Кропивницькому безкоштовно перевозить пенсіонерів?

  • 14 лист. 2017 14:50
  • 1687
    • Новина Хто у Кропивницькому безкоштовно перевозить пенсіонерів? Ранкове місто. Кропивницький


    У Кропивницькому пенсіонерів безкоштовно перевозять тролейбуси й автобуси КП «Електротранс», а маршрутки - ні
        
    У маршрутних таксі Кропивницького віднедавна пенсіонерів не перевозять безкоштовно. Про причину цього розповів начальник міського управління розвитку транспорту і зв’язку Олександр Вергун.
        Посадовець повідомив, що компенсація з міського бюджету перевізникам, які працюють у режимі маршрутного таксі, можлива за безкоштовне перевезення учасників бойових дій; інвалідів; осіб, які супроводжують інвалідів війни І групи; чорнобильців; інвалідів І–ІІ груп; дітей-інвалідів; осіб, які супроводжують дітей-інвалідів; дітей до 6 років; дітей з багатодітних сімей; дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування. Компенсації за безкоштовне перевезення маршрутними таксі пенсіонерів за віком не передбачено.
    Донедавна безкоштовні перевезення пенсіонерів відбувалися за усною домовленістю між власниками маршрутних таксі й міськими урядниками у зв'язку з тим, що альтернативи для перевезення пенсіонерів у багато районів міста не було. При цьому за такі перевезення перевізники компенсацію з міського бюджету не отримували.

    А от в електротранспорті та в автобусах, що працюють у звичайному режимі руху, а також довозять людей до дач і городів з весни по осінь, право на безкоштовний проїзд мають як названі вище пільговики, так і деякі інші категорії громадян, зокрема й пенсіонери за віком. За їхнє безкоштовне перевезення підприємства, що їх здійснюють, отримують компенсацію.

    Нині пенсіонери за віком мають право на безкоштовний проїзд у місті не лише тролейбусами, а й автобусами КП «Електротранс», які обслуговують майже всі мікрорайони Кропивницького. Олександр Вергун зазначив, що для тих з них, куди автобуси великої місткості не можуть заїхати через вузькі дороги, наступного року буде придбано автобуси середнього класу, які також перевозитимуть безкоштовно серед багатьох інших пільговиків і пенсіонерів за віком.

    Юрій Сергійчук

    Нагадаємо: Райкович покатався на новому автобусі (ФОТО)

    З’явився графік руху нових автобусів у Кропивницькому