У Кропивницькому зібралися на віче знавці незвичної країни - Японії

  • 13 лист. 2017 13:08
  • 1200
    • Новина У Кропивницькому зібралися на віче знавці незвичної країни - Японії Ранкове місто. Кропивницький
     
    Цими днями ними виявилися лідери обласної ради учнівського самоврядування – автори інформаційних повідомлень з використанням мультимедійних презентацій, які розкривають питання політичного устрою, системи освіти, розвитку національної культури та народного мистецтва Японії в рамках реалізації плану заходів управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації щодо виконання Указу Президента України «Про оголошення 2017 року роком Японії».
     
     
    Серед популяризаторів історичної та культурної спадщини народів інших країн світу була і Ірина Сілівестрова – член учнівського парламенту Бобринецького ПТУ № 32, біографія якої вимірюється кількома реченнями.
     
    - Народилася я і виросла в селі Полтавка, що на відстані 12 кілометрів від районного центру, - розповідає дівчина. – Після закінчення 9 класу місцевої школи вже третій рік навчаюся в профтехучилищі за спеціальністю кухар. Добре розумію, що майбутня професія потребує працьовитості, наполегливості і відповідальності. До слова, цими якостями завжди славилися випускники цього закладу. У своєму житті маю багато інтересів, а навчання прагну поєднувати з громадською діяльністю в житті училища, котра сприяє самореалізації як особистості, залученню моїх товаришів по навчанню до організації змістовного дозвілля. Тому з радістю включилася в роботу з підготовки матеріалів про життя японців з наступним виступом під час зустрічі лідерів обласної ради учнівського самоврядування.
     
    А ТИМ ЧАСОМ…
     
    23 листопада 2017 року у Кропивницькому відбудеться Фестиваль японської культури серед учнів професійно-технічних навчальних закладів області «Японія – незвична країна». Він сприятиме виявленню та підтримці творчо обдарованих майбутніх робітників, формуванню гармонійно розвиненої особистості його учасників. 
    Масовий захід відбуватиметься за номінаціями: «За кращу виставу» - творчому колективу за краще висвітлення дійств традиційної японської культури», «За краще художнє читання» - окремому митцю за краще декламування віршів у стилі вака, «За кращу акторську майстерність» - окремому виконавцю за кращу акторську роботу, «За кращий сценічний рух» - окремому митцю за краще виконання рухів традиційного народного танцю», «За кращу якість сценографії» - творчому колективу за краще сценічне оформлення дійства, окремому виконавцю за оригінальність японського костюму.
     
     
    Одночасно із зазначеним, тривалість театралізованого дійства не повинна перевищувати 10-15 хвилин, а переможці (І місце в кожній номінації) обласного фестивалю японської культури серед учнів ПТУ області буде нагороджено Дипломом управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації.
    Вже зараз до проведення фестивалю разом із лідерами обласної ради учнівського самоврядування готуються і їхні однодумці, які виборюватимуть першість у видовищному, на думку організаторів його проведення, дійстві.
     
     
    Анатолій Саржевський,
    фото автора
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому пройшов творчий конкурс "Art hunters"