У Кропивницькому пройшов круглий стіл на тему "Діалог задля децентралізації на Кіровоградщині"

  • 9 лист. 2017 09:32
  • 1177
    • Новина У Кропивницькому пройшов круглий стіл на тему «Діалог задля децентралізації на Кіровоградщині» Ранкове місто. Кропивницький
     
     7 листопада у Кропивницькому відбувся круглий стіл на тему "Діалог задля децентралізації на Кіровоградщині", організований Координатором проектів ОБСЄ в Україні за підтримки Національної Ради реформ в Україні та Міністерства регіонального розвитку України. Про це повідомляє сайт Кіровоградської обласної ради.
     
    Метою цього заходу, у якому взяли участь голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко, радник Адміністрації Президента України Олена Сімоненко, співробітник проектів (Офіс Координатора проектів ОБСЄ в Україні) Олег Масик, начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури Кіровоградської ОДА Вікторія Кулікова – було обговорення проблем та особливостей децентралізації в області.
     
    Розпочали обговорення із загальноукраїнського рейтингу областей щодо формування ОТГ. На тлі загальної картини Кіровоградщина посідає далеко не перші місця.
     
    Відповідно до окремих показників рейтингу, Кіровоградщина посіла 17 місце за кількістю утворених ОТГ; 22 місце - за покриттям площі загальної ОТГ; 22 місце – за кількістю місцевих громад, які об’єдналися в ОТГ, та 17 місце – за кількістю ОТГ з чисельністю населення менше 5 тисяч.
     
     
    Свою точку зору щодо причин такого повільного руху реформ висловив голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко.
     
    "Влада має надати громадам реальні повноваження щодо управління землею та вирішення архітектурних питань. Для цього необхідно прийняти відповідні закони, враховуючи досвід європейських країн", - наголосив Олександр Чорноіваненко.
     
    За його словами, ключовою проблемою на шляху до децентралізації є перешкоди на законодавчому рівні, адже далеко не всі процеси на сьогоднішній день комплексно відрегульовано.
    Учасники круглого столу дійшли висновку, що для досягнення успішної децентралізації, потрібно налагодити тісніший діалог між владою та громадою.
     
    Нагадаємо: Стали відомі результати виборів об’єднаних громад Кіровоградщини