Хто хоче привласнити землі Чорноліського лісового господарства?

  • 3 лист. 2017 10:10
  • 1181
    • Новина Хто хоче привласнити землі Чорноліського лісового господарства? Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    На Кіровоградщині планують передати у приватну власність мисливські угіддя на території Знам’янського району. Про це повідомляє Український лісовий портал.
     
    Усі ми пам’ятаємо події, які відбулися на Голованівщині, коли Лозинський привласнив частину лісу для власних утіх – полювання. А іноді й полювання на  людей…
     
    Подібна ситуація з привласненням «легень планети», а саме понад 3000 гектар Чорноліських угідь, може повторитися найближчим часом. Нині мешкає в Аджамці Дапринда, який жити не може без свого улюбленого хобі – полювання.
     
    Віднедавна набридла йому повсякденна рутина і він зрозумів – хоче приватизувати ліс. Не покидала його ця ідея, допоки він не вийшов на регіонала, здатного «порішати» це питання. Подейкують, ніби допомагає в цьому й сама директорка Кіровоградського управління лісового господарства, депутатка Кіровоградської обласної ради.
     
    Якщо все складеться – ліс стане закритою територією для звичайних людей, це буде майданчик для розваг місцевих олігархів. Звичайно, що понад 3000 гектарів – територія завелика, тому частина лісу може бути вирубана задля ведення Даприндою фермерського господарства, який, не виключено, планує незаконно змінити цільове призначення земель лісу.
     
    Для здійснення мрії «клона Лозинського» Дапринди залишилось небагато. На 15 сесію Кіровоградської обласної ради, що пройде 10 листопада нинішнього року, вже винесено проект рішення про передачу в користування (мінімум на 15 років) частини земель Чорноліського лісового господарства фірмі, керівником і власником якої є саме Дапринда, з правом ведення мисливського господарства і користування тваринним світом.
     
    Справа за малим – змусити депутатів обласної ради «правильно» проголосувати. І тут важливо, як поведе себе голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко. Злі язики стверджують, що він уже дав особисте зобов’язання, що рішення буде прийнято на користь Дапринди.
     
    Довідково: У проекті відповідного рішення, що міститься на сайті облради, зокрема, йдеться: “Керуючись частиною другою статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, на підставі статті 15 Закону України “Про тваринний світ”, статей 9, 22, 23 Закону України “Про мисливське господарство та полювання” обласна рада ВИРІШИЛА: 1. Припинити користування мисливськими угіддями на території Знам’янського району Кіровоградської області загальною площею 3271,5 га державним підприємством “Чорноліське лісове господарство”, наданими згідно з рішенням обласної ради від 14 листопада 1997 року №105 “Про надання мисливських угідь у користування організаціям області для ведення мисливського господарства”, із змінами, внесеними рішенням обласної ради  від 18 серпня 2010 року №917.2..Надати у користування товариству з обмеженою відповідальністю “Чорноліське” мисливські угіддя на території Знам’янського району Кіровоградської області загальною площею 3271,5 га строком на 15 років з правом ведення мисливського господарства і користування тваринним світом.3..Внести зміни до рішень обласної ради, а саме: у абзаці третьому графи 2 додатка 2 до рішення обласної ради від 14 листопада 1997 року № 105 “Про надання мисливських угідь у користування організаціям області для ведення мисливського господарства” слова та цифри: “(кв. 1-121)” замінити словами та цифрами: “(кв. 107-121)”, цифри “3906” замінити цифрами “634,5”; в підпункті 2 пункту 1 рішення обласної ради від 18 серпня 2010 року № 917 слова “державному підприємству “Чорноліське навчально-виробниче лісове господарство” замінити словами “державному підприємству “Чорноліське лісове господарство”.
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині сільська громада вимагає звільнення директорки будинку культури