Свідомі громадяни Кіровоградщини добровільно здають зброю

  • 18 жовт. 2017 12:33
  • 1545
    • Новина Свідомі громадяни Кіровоградщини добровільно здають зброю Ранкове місто. Кропивницький
     
    До органів поліції Кіровоградщини громадяни вже здали понад 80 одиниць зброї. Про це повідомляє управління превентивної діяльності поліції Кіровоградської області.
     
    Завдяки добровільній здачі до відділів та відділень поліції області незареєстрованої зброї і боєприпасів від кримінальної відповідальності звільнено 14 осіб.
     
    У рамках місячника, який розпочався 1 жовтня, громадяни продовжують «роззброюватися». За два тижні, що тривають відповідні заходи, жителі області добровільно здали до поліції 82 одиниці зброї.
     
    Серед зданого 3 мисливських нарізних карабіни, 35 мисливських гладкоствольних рушниць, які раніше не були зареєстровані, 1 карабін часів Другої світової війни, 3 обрізи, 1 ручний протитанковий гранатомет.
     
     
    Також до органів поліції громадянами здано 2 гранати, майже 190 набоїв до зброї армійських зразків, 2 незареєстрованих пристрої для відстрілу гумових куль, 2 одиниці холодної зброї та 150 г вибухівки.
    Поліцейські нагадують, що згідно зі ст. 263 Кримінального кодексу України – за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині поліцейські за одну ніч розшукали малого втікача