Свободівець перешкодив підвищенню тарифів на тепло у Кропивницькому

  • 15 жовт. 2017 18:00
  • 1654
    • Новина Свободівець перешкодив підвищенню тарифів на тепло у Кропивницькому Ранкове місто. Кропивницький
     
    12 жовтня в міській раді Кропивницького відбулося чергове засідання виконавчого комітету, в ході якого на погодження був винесений проект рішення «Про встановлення ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання». Про це повідомляє Прес-служба Кропивницької міської організації ВО "Свобода".
     
    Фактично, проект передбачав підвищення тарифу на теплопостачання для населення з 34 до майже 41 грн. за 1 квадратний метр житлової площі. Завдяки чіткій позиції представника виконавчого комітету від Кропивницької міської організації ВО «Свобода» Олександра Сосонського та за підтримки інших членів виконкому тариф на тепло цього разу вдалося відстояти.
     
    З метою отримати дозвіл на підвищення тарифу до членів виконавчого комітету, журналістів та представників влади й громади міста виступив начальник управління економіки, який оприлюднив аргументи підприємства теплопостачання. Зокрема, він намагався за допомогою цифр та математичних розрахунків довести присутнім доцільність підвищення тарифу на тепло. Звісно, окремі члени виконавчого комітету категорично заперечили можливість таким чином вирішувати проблему. Проте всі «незадоволені» новим тарифом отримали відповідь про майже катастрофічну ситуацію на підприємстві у зв’язку зі здорожчанням газу, підвищенням мінімальної заробітної плати та великим відсотком людей, які від’єдналися від центральної системи опалення, встановивши автономні системи обігріву.
     
    В процесі обговорення із застереженням не робити непоправних помилок звернувся і свободівець Олександр Сосонський. Серед іншого, він зазначив, що окрім зазначених нормативів, оплати праці собівартості газу та інших витрат, є втрати теплоносія і неефективне використання теплової енергії. Націоналіст наголосив, що з математичної точки зору все ніби й правильно. Те саме і у випадку з самою формулою, за якою велися підрахунки. Проте, на його переконання, навантажувати людей, які і так ледь зводять кінці з кінцями через так званий тарифний зашморг, також не є правильним. Олександр Сосонський заявив, що підвищення тарифів не є позитивним напрямком на шляху до вирішення вирішенні проблеми, оскільки може лише привести до її поглиблення.
     
    «У медалі завжди є дві сторони. Підвищуючи тарифи, ми завжди зможемо все виправдати і пояснити на прикладі розрахунків. Друга сторона медалі в нашому випадку – енергоефективність. Переконаний, що якби відповідні заходи енергоефективності були вжиті конкретним підприємством, тарифи, можливо, і не доводилося б підвищувати. Зокрема, тут говорилося про певне розбалансування системи у зв’язку з тим, що багато користувачів перейшли на автономне опалення. То вони й будуть переходити, правдами і неправдами, це – процес без кінця. Кожне підвищення тарифу змушує людей думати про пошук альтернативи. Ми знову перекладаємо вартість втрат системи опалення на плечі людей. Виходить, що газ дорожчає, тепло дорожчає, енергоефективністю ніхто не переймається. Проте підприємства щоразу збільшують тарифи. Вважаю, що це шлях в нікуди», - наголосив у своєму зверненні до членів виконкому міськради Кропивницького свободівець Олександр Сосонський.
     
    Отже, цього разу, спільними силами членів виконавчого комітету, які усвідомлюють свою відповідальність перед громадою, тариф на тепло вдалося залишити незмінним. Проте, на завершення, у своєму зверненні до присутніх у залі міський голова вже традиційно нарікав на «політику», яка, на його думку, заважає виконкому правильно працювати, та оголосив, що до питання підвищення тарифу на тепло ще доведеться повернутися.
     
    «Свобода» заявляє, що зробить все можливе для того, щоб не дозволити владі вчергове залізти в кишені громади міста Кропивницького.
     
    На Кіровоградщині депутат-свободівець разом з громадою села звільнили чинну депутатку