У кропивницькій школі відсвяткували день народження театру корифеїв (ФОТО)

  • 13 жовт. 2017 16:30
  • 2500
    • Новина У кропивницькій школі відсвяткували день народження театру корифеїв (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
    Сьогодні у школі №22 обласного центру присвятили цілий день 135-річчю українського професійного театру, який заснували брати Тобілевичі та, зокрема, Марко Кропивницький.
     
    Театральне свято проводили в останній день перед канікулами, оскільки самого 27 жовтня ми ще будемо відпочивати.
     
    Засновником, режисером всього сьогоднішнього театрального дійства була Наталія Рябуха – учитель-мовник, радник учнівського парламенту.
     
     
    Майже всі предмети цього дня були пов’язані з багатогранним явищем першого українського професійного театру. Так, на математиці учні вирішували задачі, у результаті яких отримували знаменні дати в історії театру корифеїв; на інформатиці діти створювали інформаційну листівку «Театр корифеїв», на географії вихованці прокладали маршрут гастролей театру корифеїв…
     
    Звісно, театр був сьогодні головним на уроках української мови, української літератури, зарубіжної літератури, англійської мови, історії, образотворчого мистецтва, трудового навчання… Не залишилася осторонь заходу і початкова школа – вихователі організували для своїх вихованців справжнє барвисте шоу.
     
    На перервах діти брали участь у квестах, виготовляли вуса Кропивницького, тумбу Моріса, фотографувалися зі сценічними костюмами тощо. На уроках іще розфарбовували ескізи театру, акторські маски, більше дізнавалися про історію нашого театру, звичайно, грали у міні-виставах та інше.
     
    Павло Панін, юний журналіст,
    Василь Левицький, керівник клубу журналістики