Нардеп від Кіровоградщини Олесь Довгий не вказав у декларації київську квартиру

  • 13 жовт. 2017 15:45
  • 1133
    • Новина Нардеп від Кіровоградщини Олесь Довгий не вказав у декларації київську квартиру Ранкове місто. Кропивницький
     
    «Коштовності вказали, а житло забули: нардеп Олесь Довгий не вказав у декларації київську квартиру дружини - повідомляє ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації».
     
    Депутат від «Волі народу» у декларації 2015-го року «забув» повідомити про житло, де сам мешкав. У розділі «Об’єкти нерухомості» він не вказав квартиру, якою користується його дружина – Катерина Горина.
     
    В  Національної Агенції з питань запобігання корупції зазначають, що Довгий не виконав вимоги закону «Про запобігання корупції». У зв’язку з цим контролери підкреслили, що тепер Довгий має подати декларацію із достовірними даними.
     
    У той же час Довгий був точний з оцінкою задекларованого майна. Також у НАЗК не виявили незаконного збагачення. Всього ж у 2015 році Олесь Довгий задекларував 95 картин, 10 статуеток, 11 наручних годинників та півтора мільйони доларів готівкою, а його дружина Катерина Горина вказала у звіті, зокрема, коштовності з білого золота та годинник Rolex.
    Нагадаємо, що Олесь Довгий проходить по справі про зловживання службовим положенням на посаді секретаря Київради. У червні він був позбавлений депутатської недоторканості.