У Кропивницькому облаштували два водних джерела

  • 12 жовт. 2017 12:41
  • 1456
    • Новина У Кропивницькому облаштували два водних джерела Ранкове місто. Кропивницький
    У Кропивницькому благоустроїли два природних джерела, міська влада звертається до мешканців міста з проханням берегти їх
     
    У Кропивницькому облаштували і зробили зручними для користування два водних джерела. Про це повідомляється на сайті Кіровоградської міськради.
     
    11 жовтня начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко разом з керівником міжрайонного водного господарства та меліорації Ярославом Рудніком перевірили результат благоустрою території біля двох природних джерел у мікрорайоні Озерна Балка та біля Солдатських ставків на Лелеківці.
     
    За словами Сергія Коваленка, впорядкування водних джерел обласного центру передбачене заходами програми утримання в належному санітарно-екологічному стані навколишнього середовища. В рамках виконання програми здійснюється зачистка річок і водойм від очерету та гідрологічне очищення водойм. Фінансування програми здійснюється за рахунок екологічного податку, який сплачують підприємства за забруднення навколишнього середовища.
    Коментуючи стан виконання програми, Сергій Коваленко відзначив, що на території Кропивницького є декілька природних джерел, з яких люди беруть питну воду. Два з них знаходяться на Озерній Балці, ще одне живить річку Біянку, останнє розташоване в районі Солдатських ставків. Ці джерела довгий час перебували у занедбаному стані, але чиста вода користується попитом у кропивничан, тому люди не припиняють приходити до криниць.
     
    - Завдяки співпраці з міжрайонним водним господарством та меліорації в межах природоохоронних заходів спеціалісти управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення проявили ініціативу та подали на розгляд профільній депутатській комісії питання про впорядкування водних джерел на території обласного центру, - повідомив Сергій Коваленко. - Міський голова Андрій Райкович і депутатський корпус підтримали таку ініціативу: управлінню земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища і управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення було надане доручення виконати благоустрій території біля природних джерел.
    Міська влада звертається до кропивничан із проханням шанобливо ставитись до природи та підтримувати порядок і чистоту біля воднихї джерел у Кропивницькому.
     
    Нагадаємо: Кому міська рада Кропивницького виділила 10 гектарів землі?
    Міська рада Кропивницького погодила виділення землі для сміттєпереробного заводу