У Кропивницькому триває виставка картин абстракціоніста з Кіровоградщини

  • 11 жовт. 2017 16:35
  • 1655
    • Новина У Кропивницькому триває виставка картин абстракціоніста з Кіровоградщини Ранкове місто. Кропивницький

    Напередодні Дня художника у Кропивницькому відкрилась виставка, яку незаслужено обійшли увагою ЗМІ та відвідувачі. Імовірно, одним завадив дощ, іншим те, що «Західна галерея» розташована не в центрі міста, а на вулиці Волкова. Разом з тим все, що відбувається в її стінах, має велике значення для шанувальників мистецтва та самих митців.

     

    От і цього разу власник галереї Ігор Попович підготував для кропивничан сюрприз – персональну виставку художника-абстракціоніста з Малої Виски Олега Рудого під назвою «Висота 100».

     

    - Висота кожної картини – 100 сантиметрів. Але у кожного це викликає різні асоціації, роздуми та емоції. Для цього художник і працює, - так пояснює суть назви сам автор.

     

    - Нинішня виставка Олега Рудого – вже друга у стінах «Західної галереї». Це своєрідний заклик вийти з сірого натовпу, де всі один на одного схожі. На мою думку, творче мислення художника значно випереджає час. Я вважаю Олега Рудого не просто неординарною особистістю, а одним із кращих живописців нашої області, - каже власник галереї Ігор Попович.   

     

    Довідка:

     

    Олег Михайлович Рудий народився 1970 році в м. Мала Виска. Після закінчення середньої школи у 1987-1988 навчався в Школі підготовки керівників художньої самодіяльності (викладач - І.М.Перкас). 1989 рік - служба в армії. Після служби працював художником – оформлювачем у селі Лозоватка Кіровоградської області. У 1991 році вступив до Московської Всесоюзної Академії образотворчих мистецтв на факультет станкового живопису. Під час навчання відвідував художні виставки сучасного мистецтва, що надалі надихнули його на власну творчість. У 1992 році відмовився від навчання та повернувся на батьківщину, де працював художником-оформлювачем. 20 років не займався живописом, з 2013 року починає експериментувати та шукати свій власний, індивідуальний стиль.