Фракція «Свободи» голосуватиме проти бездумного виділення землі у Кропивницькому

  • 10 жовт. 2017 11:30
  • 1080
    • Новина Фракція «Свободи» голосуватиме проти бездумного виділення землі у Кропивницькому Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора, 9 жовтня 2017 року, комісія міської ради Кропивницького з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища ухвалила рішення винести на розгляд сесії проект про надання 10 га землі сумнівному підприємству зі статутним фондом в одну тисячу гривень. Єдиним, хто виступив категорично проти бездумного виділення землі в межах міста, став депутат-свободівець, заступник голови «земельної» комісії в міській раді Сергій Капітонов. про це повідомляє прес-служба міської організації ВО "Свобода".
     
    Як повідомив Сергій Капітонов, це вже не вперше комісія розглядає питання про надання землі нібито під будівництво сміттєпереробного заводу. Відомо, що землю, площею у розмірі 10 га, збираються виділити ТОВ «ЕКОБЕЗПЕКА-К», створеному зовсім недавно – два місяців тому. Учора, за попереднім рішенням, члени комісії мали змогу заслухати пояснення представників підприємства.
     
    Звісно, запрошені на засідання особи, зацікавлені у вирішенні «земельного» питання, намагалися переконати депутатів у справжній екологічній «казці» для міста, яка настане одразу після виділення землі під будівництво заводу. Хоча, виявилося, що станом на сьогодні навіть коштів нема – треба чекати на кредит від хорватського банку, та й інвестор – зовсім не інвестор, а особа, що той кредит намагається взяти. Так само незрозумілими лишаються й багато інших питань, щодо яких члени комісії почули досить розмиті відповіді.
     
    В ході обговорення проекту рішення голова фракції ВО «Свобода» Сергій Капітонов висловив припущення, що, в разі невиконання новоствореною фірмою зобов’язань перед громадою міста, її важко буде притягнути до відповідальності. Все, що зможе місто відсудити у «ЕКОБЕЗПЕКИ-К» - це та тисяча гривень, яка зазначена у статутному фонді.
     
    «Звісно, ми дуже прагнемо мати у себе сміттєпереробний завод. Але ж необхідно вимагати бодай якісь гарантії. Фірма, що буде займатися екологічною безпекою, будувати завод, створювати робочі місця, не може мати відповідний статутний фонд у розмірі однієї тисячі гривень. Більше того, це рішення чомусь намагаються «протягти» якомога швидше. Не розумію, для чого цей поспіх, якщо будівництво розраховане на досить тривалий термін? Вважаю, що можна почекати, докладно вивчити питання, зокрема проблему довіри чи недовіри до фірми, адже хтось має нести відповідальність за подібні рішення», - коментує Сергій Капітонов.
     
    В процесі обговорення депутати вирішили зменшити термін надання землі в оренду (з пропонованих 49 років до 25) та прописали окремі вимоги від міської влади. Проте націоналісти впевнені: якщо так звана «ЕКОБЕЗПЕКА-К» виявиться шахрайським проектом, жодні окремі пункти угоди не вбережуть громаду міста Кропивницького від ошуканства.
     
    Сергій Капітонов заявляє, що на сесії, яка відбудеться 10 жовтня, фракція «Свободи» не голосуватиме за поспішне і бездумне виділення землі фірмі, що не викликає довіри.
     
    Нагадаємо: Хто у Кропивницькому хоче отримати 10 гектарів замлі?
     
    Зауважимо, ТОВ «ЕКОБЕЗПЕКА-К», яке було зареєстроване 23 серпня цього року та планує займатись обробленням та видаленням безпечних відходів, належить відомій жителям Кропивницького та Кіровоградської області особі. Це колишній заступник начальника Управління з державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Управління ДСНС України у Кіровоградській області Ігор Вікторович Парфьонов, який у серпні 2016-го року звільнився із займаної посади за власним бажанням.
     
    Нагадаємо: Кропивницькі націоналісти запрошують містян на відкриті партійні збори "Свободи"