ПП «Інтелект-Кіровоград» про новий спосіб захисту ЕЦП

  • 10 жовт. 2017 16:39
  • 1628
    • Новина ПП «Інтелект-Кіровоград» про новий спосіб захисту ЕЦП Ранкове місто. Кропивницький

     

    З 17.08.17 згідно постанови КМУ №1452 для всіх державних установ введено обов'язкове використання захищених носіїв ключової інформації (SecureToken).

    Secure Token - носій, призначений для надійного захисту інформації при використанні і зберіганні ключів електронного цифрового підпису.

    Використання захищених носіїв набагато безпечніше, ніж зберігання ключів в файлах. Тому з введенням обов'язкової вимоги використання захищених носіїв для органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств державної форми власності одночасно скасовується обмеження на використання ЕЦП для укладення договорів на суму понад 1 млн. Грн. Це розширює можливості по впровадженню електронного документообігу в органах.

    Особливості захищених носіїв:

    - Забезпечують невилучення секретного (особистого) ключа ЕЦП. Секретний ключ ніколи не залишає носій. Таким чином, ключ існує в єдиному екземплярі і копіювання ключа неможливе.

    - Генерація ключа і всі операції з ним виконуються всередині носія. При підписанні документ передається в носій, обчислення ЕЦП проводиться всередині носія.

    -  Носій захищений паролем доступу, кількість спроб введення якого обмежено. Це захищає ключ від несанкціонованого використання в разі втрати носія.

    Переваги захищених носіїв:

    - Ключ неможливо скопіювати, отже, зловмисник не зможе непомітно викрасти ключ, навіть якщо носій залишився без нагляду.

    - Шкідливі програми не можуть перехопити ключ з пам'яті комп'ютера в момент підписання і передати зловмисникові.

    - Віруси і програми-шифрувальники не можуть пошкодити ключ на носії.

    - Навіть в разі втрати носія з ключем ймовірність швидкого підбору пароля до носія мінімальна, і передплатник встигне заблокувати свій сертифікат.

    Недоліки захищених носіїв: 

    - Ключ неможливо скопіювати, отже, неможливо створити резервну копію на випадок поломки носія (або для передачі бухгалтеру, наприклад).

    - Неможливо зберігати ключі декількох передплатників на одному носії.

    - Неможливо використовувати ЕЦП на веб-ресурсах без установки на комп'ютер бібліотек (драйверів) для роботи з носієм.

    - Висока ціна носіїв.

    Види токенів:

    Електроний USB-ключ SecureToken-337М(об'єм памяті36 кбайт, виконаний у вигляді накопичувача в пластиковому корпусі, призначений для зберігання ЕЦП) – 695 грн.;

     

     

    SecureToken-337К(об'єм памяті36 кбайт,виконаний у вигляді флешки призначений для збереженняЕЦП) – 965 грн.;

     

     

    Електроний ключ SecureToken-337F (об'єм памяті: від 8 до 32 Гбайт, виконаний у вигляді флешки, дозволяє зберігати ЕЦП і особисті дані клієнта).

       

     
     8 Гбайт 1580,00
    16 Гбайт 1640,00
    32 Гбайт 1860,00

    Для більш детальної інформації звертайтесь до спеціалістів ПП «Інтелект-Кіровоград».

    Телефони для довідок:

    (0522)270595, (099)0170288, (098)0053340, (093)4282836.