Законопроект про державний контроль за рішеннями органів місцевого самоврядування відкликаний

  • 9 жовт. 2017 17:19
  • 2574
    • Новина Законопроект про державний контроль за рішеннями органів місцевого самоврядування відкликаний Ранкове місто. Кропивницький
     
    Відкликання було ініційовано розробником року проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного контролю за відповідністю рішень органів місцевого самоврядування Конституції та законам України» – Мінрегіоном. Про це повідомляє Асоціація міст України.     
                   
    Не останню роль у цьому зіграла аргументована протидія подібній редакції з боку представників органів місцевого самоврядування, які входять до Асоціації міст України. Міські, сільські та селищні голови на заходах АМУ, у інтерв'ю для ЗМІ та зверненнях до народних депутатів, висловлювали своє негативне ставлення до цього законопроекту. Відповідне рішення про неприйняття вказаного законопроекту прийнято Правлінням АМУ та підтримано учасниками ХІІІ Українського муніципального форуму 18 вересня 2017 року. 
     
    Це свідчить про черговий успіх Асоціації міст України у захисті місцевого самоврядування та збереження вектору його подальшого розвитку. Нагадаємо, прийняття вказаного законопроекту призвело б до невиправданого втручання місцевих держадміністрацій у роботу місцевого самоврядування.
     
    Водночас, всі розуміють, що робота над вдосконаленням законодавства щодо державного контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування буде продовжуватися далі. Асоціація міст України триматиме це питання на контролі.