Свободівка домоглася покарання для злочинця у Кропивницькому

  • 6 жовт. 2017 20:08
  • 1983
    • Новина Свободівка домоглася покарання для злочинця у Кропивницькому Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вчора, 5 жовтня 2017 року, Кіровським районним судом міста Кропивницького був ухвалений вирок для злочинця, який ще минулоріч наніс тілесні ушкодження члену партії ВО "Свобода" Тетяні Притулі за її відмову підписувати неправдиві свідчення. Про це повідомляє прес-служба Кропивницького міської організації ВО "Свобода".  
     
    Кривдник, який зважився вчинити напад на жінку, проведе за ґратами понад 5 років. Про це прес-службі Кропивницького міського осередку націоналістів повідомила депутат Подільської районної ради в м. Кропивницькому від ВО «Свобода» Олена Яцун, яка була присутня в залі суду.
    За словами Олени Яцун, побратими з Кропивницької міської організації впродовж усього року тримали на контролі справу однопартійки, яка через свою принциповість стала жертвою психологічного, а потім і фізичного тиску з боку вже раніше судимого Михайла Гошкодері.
     
    За словами свідків, конфлікт між Тетяною Притулою та чоловіком, якого суд уже не вперше визнав злочинцем, виник давно. Асоціальна поведінка означеного «сусіда» була головною причиною скарг усіх мешканців гуртожитку по вул. Є. Тельнова. Оскільки Тетяна Притула свого часу мала авторитет серед сусідів як завбудинком, ті звикли звертатися зі своїми проблемами саме до неї. Тож, зауваження щодо непристойної поведінки, надмірного споживання алкоголю в компанії таких самих асоціальних людей тощо М. Гошкодері робила саме п. Тетяна. 
    Проте конфлікт загострився з іншої причини: співмешканка Гошкодері вирішила «нишком виписати» з кімнати свого законного чоловіка, який перебував на заробітках, з очевидним наміром зареєструвати замість нього свого «нового» обранця. Проте свободівка відмовилася підписувати завідомо неправдиві свідчення, адже без вивчення ситуації позбавляти житла людину не вважала за можливе. Це й призвело до сварки, яка вилилася в тілесні ушкодження для жінки.
     
    «Насправді проблема нашої посестри Тетяни була не її особистою: цей чоловік тероризував багатьох людей, створив абсолютно неприйнятну для проживання атмосферу для сусідів. Тому на справедливе рішення суду чекали всі. Ми раді, що в Україні і, зокрема, в Кропивницькому, ще є чесні, незаангажовані судді та професійні адвокати», - коментує перемогу свободівки у суді Олена Яцун.
     
    Серед іншого, націоналісти сподіваються, що приклад Тетяни Притули стане зразком поведінки для багатьох інших мешканців Кропивницького, адже «не бачити» проблему – це значить лишити все так, як є. Тільки принциповість і чітке дотримання законів, в тому числі і законів людяності, наближують нас до життя в цивілізованій, правовій Україні.