На Кіровоградщині селяни боряться з хамським відношенням до громади своєї депутатки

  • 4 жовт. 2017 20:32
  • 2339
    • Новина На Кіровоградщині селяни боряться з хамським відношенням до громади своєї депутатки Ранкове місто. Кропивницький
     
    Ян Федів: «Свобода» зупинить депутатське свавілля!
     
    Вчора, 3 жовтня 2017 року, на ім’я свободівця – депутата Суходільскої сільської ради Долинського району Яна Федіва надійшло звернення мешканців підпорядкованого цій раді села Новосавицького, які просять допомогти їм у боротьбі з хамським відношенням до односельців та посадовим свавіллям з боку депутатки – завідуючої місцевого Будинку культури. Про це повідомляє прес-служба Долинської РО ВО "Свобода".
     
    У зверненні люди просять допомоги і в справі притягнення порушниці до відповідальності, передбаченої законодавством.
     
    За повідомленням селян, депутат Суходільської сільської ради, а по сумісництву – ще й завідуюча Новосавицького будинку культури, Любов Миколаївна Довиченко умисно перешкоджає руху транспорту по селу, самовільно перекриваючи дорогу огорожами біля свого будинку. Мешканці Новосавицького наполягають, що цим шляхом користуються всі мешканці села і пані Довиченко не має жодного права обмежувати їм свободу пересування. За словами представників громади, означена особа або не реагує на зауваження та вмовляння, або поводиться надто агресивно.
    Принагідно, у зверненні до свободівця мешканці Новосавицького стверджують, що й посадова діяльність Л. Довиченко є, м’яко кажучи, незадовільною: маючи посаду завідувачки БК, вона не проявляє жодної активності в сприянні розвитку культури на теренах рідного села. 
    «Звісно, як депутат-націоналіст, я маю намір без зволікань відреагувати на звернення, під яким підписалися люди. У наших селах депутати часто вважають себе «богами». Якщо діяльність Довиченко дійсно протиправна, то я докладу всіх зусиль, аби на одну «богиню» в цьому селі стало менше. Тут вибору не може бути: або поводиться як людина, або – несе відповідальність за всі свої дії. Немає значення, чи то депутатка, якій усього і завжди мало, а чи просто домогосподарка», - коментує звернення депутат-націоналіст Ян Федів.
    Серед іншого, свободівець засвідчує намір домогтися і перевірки діяльності депутатки на посаді завідуючої, а в разі підтвердження слів односельців відповідним фактажем, ініціювати звільнення пані Довиченко з посади.
    Селяни ж, в свою чергу, мають всі підстави бути переконаними у тому, що Ян Федів зробить все можливе, щоб усунути перешкоди з дороги загального користування та притягти до відповідальності винну у їх появі особу. Люди наголошують: свободівець – чи не єдиний в сільраді депутат, який чітко виконав усі свої передвиборчі обіцянки.
     
    Нагадуємо, свободівці вшанували пам’ять побратима.