Свободівці Кіровоградщини вшанували пам’ять побратима

  • 29 вер. 2017 11:29
  • 1507
    • Новина Свободівці Кіровоградщини вшанували пам’ять побратима Ранкове місто. Кропивницький
     
    Разом з родиною в рідному селі Плоскому, Знам’янського району, вшанували пам’ять Побратима. 28 вересня Героєві московсько-української війни Віктору Голому могло б виповнитися 36 років.
     
    Заступник голови Знам'янської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Доброволець 42-го Кіровоградського батальйону територіальної оборони. Загинув 28 серпня 2014 року під Дебальцевим, потрапивши в засідку, під обстріл снайперів і мінометів.
     
    На могилу побратима приїхали також лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок і його заступник по роботі з депутатами Андрій Мохник.
    Однопартійці вшанували Віктора хвилиною мовчання і пообіцяли продовжувати боротьбу з зовнішньому і внутрішнім ворогом нашої держави.
     
    Знам’янська міська організація ВО "Свобода", а також козаки Буго-Гардівської паланки звернулись до Олега Тягнибока із проханням сприяти присвоєнню йому звання Героя України, адже наш побратим проявив героїзм і мужність - будучи пораненим, вів вогонь проти ворога, прикриваючи своїх товаришів.
    За словами побратима загиблого, голови Знам'янської міської організації ВО "Свобода" Юрія Майбороди, Віктор завжди і всюди намагався бути попереду. Так сталося і в боротьбі за Україну - він загинув як справжній герой. Командир Анатолій повідомив, що Віктор супроводжував колону бойової техніки, яка пересувалась у "зону АТО", і разом із бойовими товаришами потрапив у засідку. Ворожий снайпер пробив колесо їхнього автомобіля і смертельно поранив водія Миколу Сінченка. Розвернувши зенітну установку, бойовий розрахунок вступив у бій. Ведучи вогонь по супротивнику, хлопці встигли випустити по нападниках більше двохсот снарядів, завдавши їм чималих втрат. Взявши вогонь на себе, Віктор Голий загинув смертю героя, врятувавши своїх бойових побратимів, які вирвалися з ворожої пастки.
     
    Націоналісти подарували сину Віктора і Юлії Голих - Мирославу - книгу "Історія незалежної України" братів Капранових із побажанням рости розумним і здоровим хлопчиком на радість мамі і на славу України.
     
    Олена Скочко