Кропивницький: Нові автобуси. Коли?

  • 26 вер. 2017 09:50
  • 2616
    • Новина Кропивницький: Нові автобуси. Коли? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вже давно містяни з нетерпінням чекають на маршрутах новеньких великогабаритних автобусів. Проїзджаючи повз підприємство КП "Електротранс", можна побачити  новопридбання, які розташовані на подвір'ї з зовнішньої сторони підприємства і дратують своїм стоянням. Питання: "Коли?"
     
    Щоб отримати відповіді, ми звернулись до начальника підприємства КП "Електротранс" Олександра Луценка. Він повідомив, що в Кропивницький станом на сьогодні доставлено 12 автобусів. Всі вони мають пройти ряд процедур: техогляд, обкатку, реєстрацію номерів та страхування. Шість з них вже готові виїхати на маршрут. Шість готуються. Вісім поступово власним ходом прибувають зі столиці за графіком. 
     
    Чому на маршрут не можуть виїхати укомплектовані машини? По-перше тому, що досі не відома вартість проїзду. Розрахунки поїздки має затвердити виконавчий комітет. Перед затвердженням їх потрібно створити: 
     
    - Вони готові виїхати хоч сьогодні, але є адміністративні питання, які необхідно вирішити. Поперше це потрібно подати розрахунки вартості проїзду. Аби їх створити, потрібно проїхати на автобусах та проаналізувати затрати, - каже Олександр Луценко. 
     
    Також робота автобусів неможлива без пального. КП “Електротранс” 19 вересня оголосило тендер на закупівлю талонів на 40 тис. літрів дизельного пального. Підприємство готове заплатити за них 820 тис. гривень. Аукціон має відбутись 2 жовтня.
     
    Кошти на придбання талонів міською радою ще не виділені. За словами міського голови Кропивницького Андрія Райковича, під час сесії, що відбудеться 12 жовтня, депутати мають розглянути та підтримати питання виділення коштів на придбання дизелю. Після цього новий транспорт запрацює у звичному режимі.
     
    Дмитро Семенюк
     
    Нагадуємо, шість нових автобусів готові виїхати на маршрут