СБУ Кіровоградщини готове витратить мільйон на оздоблений хромом позашляховик

  • 23 вер. 2017 09:06
  • 1233
    • Новина СБУ Кіровоградщини готове витратить мільйон на оздоблений хромом позашляховик Ранкове місто. Кропивницький
     
    СБУ Кіровоградщини витратить мільйон на оздоблений хромом позашляховик з кріпленням для дитячих крісел, про це повідомляє Центр медіарозслідувань ПРОЗОРО
     
    Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області оголосило про проведення відкритих торгів на закупівлю автомобіля «спеціалізованого призначення». Очікувану вартість нової автівки СБУ визначило на рівні 1,5 мільйонів гривень. Інформацію про це можна знайти на сторінці закупівлі в системі ProZorro.
     
    Відповідно до технічного завдання, потенційні підрядники мають поставити силовикам автомобіль Mitsubishі Pajero Sport, або ж його еквівалент. Незважаючи на виконані умови закону щодо можливості поставки товару з ідентичними характеристиками, співробітники СБУ записали достатньо пунктів, які унеможливлюють поставку автомобіля іншої марки, ніж Mitsubishі. Мова йде про власні розробки компанії - Mitsubishi offroad traction control, радіо Mitsubishi. Крім того зовнішні розміри кузова – довжина не менше 4785 мм, ширина не менше 1815 мм, висота не менше 1805 мм, -  повністю повторюють розміри Mitsubishі Pajero Sport.
     
    Цікаво, що серед цілком зрозумілих для автомобіля спецпризначення характеристик, як-то сигнально-гучномовний пристрій потужністю не менше 200 Вт, підкапотні мигалки та додатковий захист двигуна, у тендерній документації закладено багато нефункціональних «плюшок». Серед них:
    Хромовані внутрішні та зовнішні ручки дверей, хромовані накладки на передній бампер, хромована фальш-решітка радіатора, хромована накладка по нижньому краю бокових вікон;
    Оздоблення шкірою керма та важіля КПШ;
    Система кріплення дитячих крісел Iso-fix.
    Повнопривідний дизельний позашляховик кольору темно-сірий металік у підсумку має бути поставлений протягом 45 днів з дати підписання договору. Наразі у тендері очікують на пропозиції учасників, які готові поставити відомству новий автомобіль.
     
    Без додаткових опцій Mitsubishі Pajero Sport можна придбати у офіційного дилера підприємства за 1,02 мільйона гривень.