Дешева нерухомість: як чиновники декларують квартири за копійки

  • 23 вер. 2017 18:36
  • 992
    • Новина Дешева нерухомість: як чиновники декларують квартири за копійки Ранкове місто. Кропивницький
     
    Завдяки електронному декларуванню та відкритому доступу до декларацій українських чиновників сьогодні можна подивитися, які статки мають можновладці, та як вони хитрують, намагаючись приховати ці статки в деклараціях. Зокрема, чиновники занижують вартість нерухомості та їздять на дорогих люксових автівках на праві безоплатного користування. Про це повідомляє ГО “Інтерньюз-Україна” в рамках проекту “Декларації”
     
    Так, Сергій Возний, Начальник відділення Управління державної охорони України, у своїй декларації за 2016-й рік стверджує, що його квартира у Києві на 62 кв м, отримана у власність у 2016 році, коштує за останньою оцінкою 1700 грн. Також у декларації Возний зазначає, що квартира дружини у столиці (у власності з 2000 року) площею 72 квадрати, в якій він має 25%, станом на дату набуття коштувала 12 гривень. 
     
    Водночас його син декларує земельну ділянку у Старих Безрадичах Київської області, розміром понад 300 квадратних кілометрів. Для порівняння, площа Києва – 839 кв. км.  
    Дешеву нерухомість декларує й перший заступник прокурора Запорізької області Василь Карман. У декларації за 2016 рік він вказує квартиру на 108 метрів у Києві, якою він володіє на правах спільної власності з Карман Дар’єю Василівною (ймовірно, сестрою). Прокурор є власником квартири з 2012-го року, і зазначає, що на момент набуття житло коштувало 19 гривень. У декларації Кармана є ще квартира у Коцюбинському (Київська обл.) на 70 квадратів, отримана у власність в 2004-му. Прокурор стверджує, що тоді квартира коштувала 12 грн. Зараз ця нерухомість перебуває у спільній власності дружини та доньки Кармана. 
    Крім того, у декларації прокурора зазначено, що він безоплатно користується автомобілем Мерседес-Бенц Е 280 4 Матіс 2007 року випуску, власницею якого є Дар’я Карман. А його дружина, Вікторія Карман, отримала у безоплатне користування автомобіль Лексус RX 350 (2008 р.в). від громадянки України Людмили Лазаренко. Як відомо, Вікторія Карман працює у Генпрокуратурі, де за минулий рік вона отримала 166 456 грн. зарплати.