Кропивницький журналіст розповідає, як можна дешево відпочити в Карпатах

  • 23 вер. 2017 15:21
  • 1683
    • Новина Кропивницький журналіст розповідає, як можна дешево відпочити в Карпатах Ранкове місто. Кропивницький
     
    Дешево в Карпатах. Лайфхак для новачків
    Перший день в Яремче
     
    Продовження. Початок - Як кропивничанам дістатися Карпат?
     
    Прибувши до курортного міста Яремче, багато туристів міркують над питанням: куди піти або поїхати? Крокуючим центральною вулицею цього міста туристам будуть пропонувати безліч екскурсій та поїздок. У дощову погоду можна сходити до міських музеїв, а якщо погода запрошує на прогулянку, то треба милуватися її дивами.
    Першого дня ми вирішили оглянути курортне серце Карпат самостійно. Найпривабливішим для туристів в Яремче є, мабуть, водопад Пробій. Він знаходиться поблизу великого сувенірного ринку. Окрім цього водопаду на території населеного пункту є ще декілька: Дівочі сльози та водопад без назви (його можна знайти на електронних картах). Поблизу водоспаду Дівочі сльози розміщене вольєрне господарство. Для дітлахів та любителів тварин там буде особливо цікаво, можна побачити та погодувати оленів, кабанів, різних видів птахів та інших. Вхід до вольєрного господарства коштує близько 20 гривень за дорослого та трошки менше за дитину. 
    Зазначимо, що деякі туристи, аби заощадити свої кошти, заходять оглянути тварин зі сторони водопаду Дівочі сльози. З задньої частини господарства вхід відкритий для всіх. Оглянувши тваринок, можна подивитися і на парк «Карпати в мініатюрі». Туди вхід також платний.
    Унікальність Яремче полягає в тому, що на території міста розташована гора Маковиця. На висоту 984,5 метрів над рівнем моря можна дістатися двома шляхами. Перший, для новачків та людей похилого віку, починається від стежки Довбуша. Прямуючи нею, можна ознайомитися з інформаційними стендами, що містять історичні відомості про місцину, а також побачити скелі Довбуша. Для тих, хто любить більш жорсткий підйом, радимо підніматися одразу на гору через КПП біля траси навпроти входу до сувенірного ринку. Спускаючись з гори, можна піти шляхом в напрямку скель Довбуша та стежкою Довбуша вийти до першого входу, оглянувши всі місцини.
    Зазначимо, що вхід на обох КПП є платним, але біля першого входу за територією КПП розміщенні приватні садиби для туристів. Деякі любителі гірських підйомів заощаджують кошти, вказавши охоронцям, що прямують саме до цих садиб, або просто йдуть через ворота КПП.
    Окрім оглядин туристичних об’єктів на території цього міста можна покататися на конях, орендувати велосипед, квадрацикл та інше. Кататися на конях радимо в менш популярних містах. Наприклад, в Ворохті. Там поїздка для двох (два коня) коштує 200 гривень. В Яремче конярі проситимуть 400. В першому випадку коні набагато кращі та за ними добре доглядають. Триває прогулянка одну годину (як дістатися до Ворохти та що там цікавого, читайте в наступному номері).
    Радимо, аби заощадити час на пошуки туристичних об’єктів у незнайомому місті, користуватися навігатором або телефонними туристичними картами. В своїй подорожі ми використовували мобільний додаток “MAPS.ME”, який допомагає знайти бажаний туристичний об’єкт та побудувати до нього найкоротший маршрут.
    В наступному номері ми розповімо, як самостійно та дешево дістатися до гори Говерла та що цікавого в  Ворохті.
     
    Дмитро Семенюк