Встановлення рекордів по-Кропивницькому. Як четверо силачів протягнули понад 27 тонн

  • 22 вер. 2017 16:21
  • 1361
    • Новина Встановлення рекордів по-Кропивницькому. Як четверо силачів протягнули понад 27 тонн Ранкове місто. Кропивницький
     
    Четверо стронґменів України встановили у Кропивницькому рекорд України, протягнувши понад три метри трактор з причіпним обладнанням загальною вагою 27,2 тонни. Тягнули цю техніку більше трьох хвилин. 
     
    Перед встановленням Національного рекорду спортсмени розігрілися, змагаючись з охочими міцними кропивничанами. Силачі позмагалися у вправах «Прогулянка фермера», «Лог-ліфт», «Станова тяга» та «Карусель Конана». Щодо останньої вправи, то Президент Федерації стронгмену України Сергій Конюшок продемонстрував, як правильно робити цю вправу, читаючи при цьому вірш Тараса Шевченка “Мені тринадцятий минало…”. Після Сергія за першість змагалися силачі з публіки, але повторити вірш вони не наважилися. 
    Після силових вправ відвідувачі та спортсмени приступили до встановлення рекорду України. Завдання перед спортсменами стояло непросте. Василь Вірастюк пояснив, що трактор значно відрізняється від іншої техніки, наприклад поїзда. Тягнути його набагато важче: 
     - Подібне вже встановлювалось, але це були переважно або легковики, або автобуси. Спитаєте чому? Тому що трактор або комбайн тягнути важче, ніж легковики. Тягнути поїзд, чи залізничний вагон, набагато легше – розповів найсильніший чоловік України Василь Вірастюк.
     
     
    Аби надважку вагу було зручніше тягнути, для силачів встановили великі шини. На них стронґмени опиралися та притягували трактор. Встановити рекорд хлопцям вдалося не одразу. Під час першої спроби трактор піддався та почав котитися, але пізніше зупинився. При намаганні хлопців тягнути повторно нічого не вдалося. У багатьох склалося враження, що транспорт став на автоматичні гальма. Після розмов з водієм хлопці знову спробували тягнути та протягнули його на кілька метрів. Після дійства виснажених та кремезних силачів нагородили дипломами про фіксування рекорду.
     
    Дмитро Семенюк
     
    До змагань приєднався і наш журналіст Дмитро