Посадовці обіцяють, що кропивничани взимку не замерзнуть

  • 22 вер. 2017 15:34
  • 829
    • Новина Посадовці обіцяють, що кропивничани взимку не замерзнуть Ранкове місто. Кропивницький
     
    Хоча нині ще панує тепла осінь, однак не слід забувати, що за кілька місяців з неба вже падатиме сніг і пануватимуть не бабине літо з погідними днями, а хурделиці.
    І це добре розуміють члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На останньому з його засідань ішлося про підготовку об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2017/2018 року.
    На засіданні було озвучено, що найбільшими боржниками за послуги з централізованого опалення в області є два ВНЗ Кропивницького – Центральноукраїнський національний технічний університет та Центральноукраїнський державний педагогічний університет ім. В. Винниченка. Якби вони сплатили свої борги, тоді б і ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА», і КП «Теплоенергетик» мали б значно більше фінансових можливостей для підготовки до нового опалювального сезону. 
    З огляду на актуальність питання та проблемні моменти, які потребують вирішення, стан підготовки підприємств житлово-комунального господарства і їхніх об’єктів до роботи в осінньо-зимових умовах перебуває на постійному контролі, запевнила членів обласної комісії директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Довжук. Нині в щоденному режимі спеціалісти відслідковують стан підписання як паспортів готовності житлового фонду, так і актів готовності підприємств теплоенергетики до опалювального сезону.
    Про те, чому бюджетні установи Кропивницького та Олександрії мають борги за опалення, яким чином та протягом якого часу місцева влада збирається їх гасити, чи є проблеми з підготовкою до функціонування в осінньо-зимовий період підприємств соціальної сфери, у представників цих міст запитував перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. Заступник міського голови Кропивницького Наталія Дзюба повідомила, що на даний час не підписано акти готовності теплових господарств двох загальноосвітніх навчальних закладів – № 4 та № 17. У 4-й школі триває ремонт теплотраси, але до початку опалювального періоду його завершать, а в 17-й прокладають теплотраси від нової газової котельні, яка опалюватиме цю школу і три дитсадки – № 22, 48 та 65. 
    В. о. директора КП «Теплоенергетик» Сергій Колотуха розповів, що нині підприємство перевіряють інспектори Держенергонагляду. Котлове господарство та мережі, за його словами, до роботи готові. Є питання щодо забезпечення підприємства альтернативним паливом, але вже вжито заходів для отримання від міської ради гарантійного листа про фінансування закупівлі такого палива та укладено угоду з постачальником, який готовий оперативно його поставити.
     
    Юрій Сергійчук