Через десять років бібліотечна система відзначить півстолітній ювілей

  • 22 вер. 2017 15:10
  • 827
    • Новина Через десять років бібліотечна система відзначить півстолітній ювілей Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сорок років діяльності 20 вересня відзначили працівники Кропивницької міської централізованої бібліотечної системи (КМЦБС). 
    Разом з ними цю дату прийшли відсвяткувати начальник відділу культури і туризму міської ради Анна Назарець, директори дитячої обласної бібліотеки ім. Т. Шевченка Таїсія Манжула та обласної бібліотеки для юнацтва імені Є. Маланюка Лариса Савенко й інші запрошені.
    Анна Назарець подякувала бібліотекарям міста за їхню працю й побажала їм подальших успіхів у роботі та цікавих і допитливих читачів. А від міського голови Андрія Райковича передала подарунок — дитячу і художню літературу для поповнення бібліотечних фондів.
    За сорок років міські бібліотекарі досягли значних здобутків і пережили кардинальні зміни: двічі бібліотеки КМЦБС перемагали в конкурсах програми «Бібліоміст», завдяки чому отримали якісну сучасну комп’ютерну техніку. Безперечним здобутком стала перемога в конкурсі Української бібліотечної асоціації на найкращий бібліотечний сайт. PR-офіс КМЦБС у Кропивницькому увійшов до десятки найкращих у країні. Колектив системи було двічі представлено на міській Дошці пошани. Її книгозбірні реалізували проект «Життя в стилі вело». Фільм, який зняли під час дії проекту, посів третє місце в конкурсі «БібліоКіноФест2.0.»
    Відбулося підбиття підсумків цьогорічного конкурсу «Один день з життя бібліотеки». Кожна філія КМЦБС продемонструвала свою роботу впродовж одного дня (день Японії в бібліотеці, свято африканського сафарі, день публічної інформації, бібліотечні подорожі, заходи у стилі еко тощо). Переможцем і призерами стали колективи відділу обслуговування центральної міської бібліотеки та філій № 2 і 19.
    Та не лише їх вшанували на сорокаріччі: відзначили ветеранів бібліотечної справи заввідділу організації і використання бібліотечних фондів Марію Гальченко, головного бібліотекаря філії № 12 Валентину Мануйлову та завідувача бібліотеки-філії № 13 Раїсу Мартиненко. 
     
    Юрій Сергійчук