Василь Вірастюк висловлює думку про перейменування Кропивницького

  • 22 вер. 2017 13:00
  • 2755
    • Новина Василь Вірастюк висловлює думку про перейменування Кропивницького Ранкове місто. Кропивницький
     
    Протягом останнього року після перейменування Кіровограда на Кропивницький накал невдоволених декомунізацією падає. Люди поступово починають розуміти, що справді, Марко Кропивницький – це людина, яка заслуговує, аби на його цесть було назване місто, та звикають до нового імені. За парканом перейменувальних пристрастей, тобто в інших областях, люди з позитивом ставляться до нової назви, ще з початку перейменування.
     
    Думку щодо нової назви ми вирішили запитати у найсильнішої людини України та володара титулу «Найсильніша людина світу 2004» Василя Вірастюка.
     
    По-перше, напишемо враження від особистості. Аби взяти коментар у Василя, довелося відбитися від юрби бажаючих сфотографуватися з ним. Силач чемно попросив не заважати інтерв’ю та відповів на поставлені запитання. Людина добра та неймовірно позитивна. Відповідав досить оригінально.
     
    - Ви вперше в Кропивницькому?
     
    - Я в Кропивинцькому вперше. В Кіровограді я вже був.
     
    - Де Вам більше подобається, там чи тут?
     
    -   У Вас є інтернет в місті? Бо в Кіровограді, кажуть, не було. В "Мамахохотала шоу" розрекламували Кіровоград не з кращої сторони. Сказали, що тут немає інтернету та багато іншого (висловився Василь, натякаючи на позитив у зміні назви).
     
    - Як ставитеся до нової назви міста “Кропивницький”?
     
    -  Кропивницький це історична назва? (журналіст дає відповідь). А хто був Кіров? (журналіст  відповідає). Надаючи цю інформацію, ви самі відповіли на запитання (посміхнувся Василь).
     
    - Ви подорожуєте Україною, чи звикли вже до нових назв, і як Ви сприймаєте Кропивницький та інші назви, що були змінені в зв’язку з декомунізацією в Україні?
     
    - Я нормально ставлюся до перейменування в цю назву. Я не схиляюся за ту чи іншу, бо не голосував за них, але до нових звикаю. Горішні Плавні, Кам’янське, Кропивницький. Все частіше при спілкуванні називаю ці міста вже новими іменами.
     
    Дмитро Семенюк
    Фото: Олена Копотій
     
    Нагадуємо, чотири силачі встановили світовий рекорд у Кропивницькому